Επιστροφή στην κορυφή (3-2 τον Ερμή)

Σε ένα πολύ σκληρό και δύσκολο όπως φάνηκε παιχνίδι κόντρα στον Ερμή, η ομάδα μας κατάφερε να επιβάλει την μεγάλη αντίσταση του Ερμή. Ο αντίπαλος έπαιζε με αδικαιολόγητα νεύρα και ζήλο κόντρα στην ομάδα μας, εξού και οι αρκετές κάρτες και η κόκκινη που δέχτηκε ο Κεϊτά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό καθώς σημειώθηκαν 4 ωραία τέρματα και από τις δύο ομάδες. Το δεύτερο μέρος άρχισε νωχελικά και από τους 2 μέχρι το 69′ όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες. Η λύτρωση ήρθε στο 73′ με το σου του Τζούνιορ να βρίσκει στον Γκουλόν και να γίνεται το 3-2. Η ΑΕΛ επέστρεψε στην κορυφή με 28 βαθμούς, +2 από το 2ο Αποέλ. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα εκτός έδρας

Α’ Ημίχρονο

Πλούσιο από θέαμα το πρώτο ημίχρονο (δυστυχώς) και από τις δύο ομάδες, καθώς σχεδόν κάθε επίθεση στις εστίες ήταν και γκολ. Εξού και το σκορ του πρώτου μέρους 2-2. Στο 18ο λεπτό ο Μακρής βγήκε από τα αριστερά έκανε τις προσποιήσεις, περίμενε τον Αντάμοβιτς μέσα στην περιοχή και του έδωσε όμορφα την μπάλα όπου ο Σέρβος  με το μυτάκι έστειλε τη μπάλα στο γάμα των δικτύων με πανέμορφο τρόπο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χουράδο από τα δεξιά έβγαλε τη μπαλιά και πάλι για τον Αντάμοβιτς όπου με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφερε να κάνει το 2-0. Στο 26′ ο Ερμής ισοφάρισε με τον Μαρτίνιουκ μετά από μπαλιά του Γιάννη Μαύρου, όπου ο Ντόσσα Τζούνιορ τον έχασε στο μαρκάρισμα. Νέο προβάδισμα στο σκορ για την ΑΕΛ μετά από ωραία μπαλιά του Γουηλέρ όπου βρήκε στην περιοχή τον Ρομάν και με δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έπειτα στα δίκτυα. Με νέα αδράνεια στο 43′ από τον Τεξέιρα, ο Μαύρου εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με υπέροχο πλασέ στο γάμα του Βοζίνια έκανε το 2-2. 

Β’ Ημίχρονο

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τον Ερμή στο 57′ με την κεφαλιά του Μαύρου να σταματά στον Βοζίνια. Στο 68ο λεπτό ο Ερμής έμεινε με 10 παίκτες μετά από 2η κίτρινη κάρτα στον Κεϊτά σε σκληρό φάουλ πάνω στον Λεάντρο Σίλβα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταραλίδης σημάδεψε διπλό δοκάρι, οριζόντιο και κάθετο, ενώ οι αντίπαλοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε η επανάληψη έδειξε πως η μπάλα ήταν μισό μέτρο μακριά από την γραμμή τέρματος. Στο 73′ η ΑΕΛ λυτρώθηκε με το σουτ του Ντόσσα Τζούνιορ να βρίσκει στον Γκουλόν και να καταλήγει στα δίκτυα κάνοντας το 3-2. Ο Χουράδο στο 85′ ευνοήθηκε της κεφαλιάς του Ρομάν, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα αλλά έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στέλνοντας την μπάλα έξω. Νέα ευκαιρία στο 90′ με τον Μακρή αυτή την φορά αλλά το ωραίο πλασέ του πέρασε μόλις έξω.

Αρχική ενδεκάδα: Βοζίνια, Α. Τεξέιρα, Ντόσσα, Γουίλερ, Νιλς Τεξέιρα, Γκαστανάγκα (70′ Μυτίδης), Αντάμοβιτς, Μακρής, Ντα Σίλβα (60′ Λ.Σίλβα), Τόρρες (19΄Ρομάν), Χουράδο.

Κίτρινες: Γουήλερ, Λ.Σίλβα, Τεσέϊρα/ Γκουλόν, Κουατσίκα, Κεϊτά

Κόκκινες: / Κεϊτά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *