Αποκαλυπτικό: Οσμή σκανδάλου για την κάρτα φιλάθλου

Από την αρχή της υπόθεσης περί της κάρτας φιλάθλου ήταν σίγουρο πως μεγάλα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα ήθελαν να ικανοποιήσουν τις τσέπες τους. Πέρα από την λανθασμένη αντίληψη ότι η κάρτα φιλάθλου θα λύσει το πρόβλημα της βίας, είναι δεδομένο ότι με την εφαρμογή του μέτρου οι τσέπες ορισμένων θα γεμίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει το Lions-Radio φαίνεται πως υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την εταιρεία που θα αναλάβει την εφαρμογή της κάρτας στα γήπεδα της Κύπρου. Ενώ αρχικά το διαγωνισμό κέρδισε η Hellenic Technical Enterprises, τελικά η Logicom έκανε ένσταση στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών (υποθέσεις 13,54 και 57 του 2016) καταφέρνοντας να κερδίσει την υπόθεση. Μέλος τότε της επιτροπής που εξέτασε το παράπονο ήταν και ο Βασίλης Πάλμας, σημερινός Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική απόφαση θα δοθεί εντός 2 μηνών από τα δικαστήρια της Δημοκρατίας που χειρίζονται την υπόθεση. Η διαδικασία της ένστασης είναι και αυτή που καθυστέρησε την ήδη ψηφισμένη από τη πλειοψηφία της Βουλής κάρτα φιλάθλου.

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα του Lions-Radio προκύπτει ότι συμμετοχή στους μετόχους της Logicom έχει ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας μαζί με τη γυναίκα και τη πεθερά του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Εξάλλου μεγαλομέτοχος της Logicom, Νεοφύτου Νεόφυτος, είναι και οικονομικός διευθυντής του ΔΗ.ΣΥ και κουμπάρος του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αυτές τις μέρες, μετά και τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, έχουν βγει στην επιφάνεια πολλά ντοκουμέντα σχετικά με την περιβόητη εταιρεία Logicom που με την εμπλοκή της, μέσω της Δήμητρας Επενδυτική, ο Συνεργατισμός πέρασε στα χέρια της Ελληνικής Τράπεζας. Όπως προκύπτει από τα διάφορα στοιχεία η ισχυρή μετοχική δομή της Logicom δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά από μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια της χώρας, μερικά από τα οποία ονομάζονται πιο πάνω.

Η μετοχική δομή της Logicom

Shares p1 pic c Shares p2 pic

36857398_1737437193018789_8094814640472588288_n

Από τα στοιχεία που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ξεκάθαρο πως η εταιρεία στην οποία έχουν προσωπικά συμφέροντα τόσο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας όσο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ, εμπλέκονται στην εταιρεία η οποία πιθανότατα θα υλοποιήσει το μέτρο της κάρτας φιλάθλου στην Κύπρο. Μπορεί κάποιοι να επικαλεστούν πως πρόκειται για ελάχιστες μετοχές, αλλά προκύπτει ξεκάθαρα ηθικό ζήτημα για τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, αλλά και πολιτικό για το κυβερνών κόμμα και τα εμπλεκόμενα στελέχη του. Παράλληλα δεν αποκλείουμε συμμετοχή και από άλλα πολιτικά πρόσωπα από όλους τους χώρους.

Σε περίπτωση που τελικά η διαδικασία δεν κατοχυρωθεί υπέρ της Logicom (πράγμα σχεδόν απίθανο) είμαστε σίγουροι πως μια άλλη εταιρεία, παρόμοιων συμφερόντων θα υλοποιήσει το μέτρο. Μόνο και μόνο όμως η εμπλοκή της Logicom σε τέτοια διαδικασία δείχνει τις προθέσεις αυτών που ζήτησαν και αυτών που ψήφισαν την κάρτα φιλάθλου.

To Lions-Radio θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κάρτα φιλάθλου. Τονίζουμε πως για μας δεν αποτελεί λύση η μετατόπιση του προβλήματος της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους, σε άλλα σημεία. Όταν μάλιστα υπάρχει υπόνοια για σκάνδαλο και οικονομική εύνοια άμεσα εμπλεκόμενων είμαστε πεπεισμένοι ότι τίποτα δεν γίνεται προς όφελος του ποδοσφαίρου αλλά προς τέρψη των δικών τους οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού αυτού μέτρου και ζητούμε από όλα τα σωματεία και οργανωμένους φορείς να αντιδράσουν δυναμικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *