ΛΕΟΝΤΩΝ ΓΝΩΜΕΣ – “Πως το ιντερνετ εισβάλλει στην ζωή του ΑΕΛίστα και δημιουργεί προβλήματα στον ΑΕΛισμό.”

Τον τελευταίο καιρό είχα την άποψη πως μια αιτία για την τωρινή κατάσταση , πέρα της διοίκησης, ευθύνες υπήρχαν και από τον κόσμο. Επί της ουσίας όμως τα είχα με την διαδικτυακή παρουσία της ομάδας στο ίντερνετ, καθώς και το πως συμπεριφέρεται ο κόσμος μέσα από το διαδίκτυο.

Χθες με την βοήθεια 3 δημοσιευμάτων, ξεκαθάρισαν αυτά που ένιωθα και μπορώ μέσο του γραπτού λόγου να εκφράσω πως νιώθω. Τα εν λόγω δημοσιεύματα που με βοήθησαν να μπορώ να εκφράσω αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, είναι οι φωτογραφίες που ανάρτησαν οι συνΑΕΛίστες για το πρωτάθλημα , το συγκλονιστικό και αληθινό άρθρο με τίτλο ‘’Οι Μάηδες’’ καθώς και τα παπαγαλάκια τα οποία προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το γκολ του αποελ ήταν γκολ. Τρεις διαφορετικοί κόσμοι.

Αυτό που κατάλαβα είναι πως τα τελευταία χρόνια το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και μας επηρεάζει. Θα σας μιλήσω για το πως ήταν ο ΑΕΛίστας πριν από το ίντερνετ και πως το ίντερνετ τον επηρέασε στην συνέχεια.

Ο ΑΕΛίστας προ ίντερνετ εποχής.

Αν ήμασταν μεσήλικες πηγαίναμε στην δουλειά μας και αστειευόμασταν με τους συναδέλφους. Αν ήμασταν παιδιά τα συζητούσαμε στο σχολείο και στις αλάνες. Μιλούσαμε για το μεγαλείο του ΑΕΛίστα, για τις αξέχαστες στιγμές και τις στιγμές οπαδικής μαγκιάς. Γενικά δεν ήμασταν κλεισμένοι στον εαυτό μας. Η πιο πάνω σύγχρονη φωτογραφία δείχνει το 2014 όπου το internet άρχηζε να επιρεάζει πραγματικά την ζωή μας και δεν είχαμε την ανάγκη του για στιγμές όπως και αυτήν. Αυτή η φωτογραφία (διαδήλωση για να μην πάρει το αποελ το πρωτάθλημα στα χαρτιά) ήταν η μέρα που ξεκήνησαν τα προβλήματα της ΑΕΛ μας για τους γνωστούς λόγους και χρόνο με τον χρόνο το internet συνέβαλλε για να μην μπορούμε να κάμουμε κάποιο ανάλογο συλλαλητήριο σαν και αυτό με αποτέλεσμα να μην έχουμε σχεδόν καθόλου φωνή και να μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα την ΑΕΛ.

Ο ΑΕΛίστας μετά ίντερνετ εποχής.

Στην νέα εποχή πλέον αρκετός κόσμος έχει σκοτούρες. Τον παιδεύουν τα οικονομικά, αν θα βρει δουλειά, αν θα την χάσει κτλ. Το ίντερνετ είναι η μόνη διέξοδος για να κλέψει λίγο από τον χρόνο μας και να περάσουμε λίγη ώρα με τον εαυτό μας βλέποντας τι συμβαίνει τριγύρω μας. Όταν βλέπω ματαιοδοξία σε αυτό που αγαπώ, τότε απεναντίας μου θα με κάνει να στεναχωριέμαι και να τα παρατώ και κατ επέκταση να μην πηγαίνω γήπεδο.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΡΘΕ ΑΜΕΣΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΧΝΑ ΑΚΟΥΜΕ Ο ΑΕΛΙΣΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2012

Τι είδα τις τελευταίες μέρες και με έκαναν περήφανο.

Ξύπνησα και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν το κείμενο Μάηδες, το οποίο μας περιγράφει πως ένας συνΑΕΛίστας έζησε έναν καταραμένο Μάη τον οποίο του έμεινε αξέχαστος. Του έμεινε αξέχαστος αφού ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής του. Αυτό που τον έκανε να ξεχνιέται για λίγο ήταν η ΑΕΛ μας. Αυτό το άρθρο με έκανε να θυμηθώ ποιοι είμασταν και να αναλογιστώ πως το ίντερνετ μπορεί να μας κάνει άθελα μας να κάνουμε κακό στην ΑΕΛ ΜΑΣ.

maides

Είδα επίσης φωτογραφίες με το ονειρεμένο 2012. Το ότι το facebook ήταν όλο κίτρινο με έκανε να μπορώ να χαρώ για λίγο. Να θυμηθώ το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

megalio

Στην αντίπερα μεριά όμως είδα και κάτι άλλο. Είδα άρθρα τα οποία να μιλούν για το αντικανονικό γκολ του αποελ. Αν δεν έβλεπα τις αρθρογραφίες για τον Μάη του 2012 και τον καταραμένο Μάη του αδερφού μας, τότε η μέρα μου θα ήταν μια από τα ίδια. Να ανοίξω το facebook και να δω ακόμη μια φορά τις καταραμένες δημοσιεύσεις αυτών που θέλουν να πάρουν τα κλικ από εμάς και να με κάνουν να μην θέλω υποσυνήδειτα να πάω στο γήπεδο της δικής μας ΑΕΛ.

penalti

Η διοίκηση Σοφοκλέους έκανε αμέτρητα λάθη. Δεν χρειάζεται να τα καταμετρήσω. Λάθη όμως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Μέχρι και ΑριΕΛ ήθελαν να μας ονομάσουν.
Υποσυνείδητα ασχολούμαστε με τα κείμενα τα οποία μας σερβίρουν.

Μας είπαν ΑΕΛίστες του facebook και ότι δεν κοντεύουμε στις συνελεύσεις. Η αλήθεια είναι όμως πως εν έτη 2018 έχουμε ηλεκτρονικούς τρόπους επικοινωνίας, τους οποίους όμως δεν διαχειριζόμαστε για το καλό της ΑΕΛ μας. Γιατί να πάω σε μια συνέλευση αφού υπάρχουν οι μηχανισμοί να πω την άποψη μου; Αρκετοί στις δουλειές μας μιλάμε με τους πελάτες μέσο e-mail και facebook. Τα meetings αρκετοί από εμάς όταν δεν είναι σημαντικά τα κάνουμε διαδικτυακά. Ακόμα και στα φροντιστήρια των παιδιών μας οι δάσκαλοι στέλνουν σημειώσεις μέσον του email.

Οι επαναστάσεις πλέον είναι ηλεκτρονικές φτάνει να μην είναι ψεύτικες.

Θυμάμαι την πρόσφατη κοινωνική ιστορία με την ψεύτικη ανάρτηση παιδιού το οποίο έπασχε με όγκο στον εγκέφαλο. Αυτό από μόνο του δείχνει πως το ίντερνετ μπορεί να μας ξεγελάσει και να μας σερβίρει ότι θέλει. Από εμάς εξαρτάται αν θα πάρουμε η όχι.

kinoniki

Στους παλιούς καιρούς η φωνή μας ακουγότανε μέσο των διαδηλώσεων.
Βγάζαμε διάφορα φυλλάδια, καθόμασταν σε μια αίθουσα και αποφασίζαμε σε ποια τοποθεσία να γίνει η διαδήλωση μας. Αρκετές φορές είχε επιτυχία γιατί ήταν συντονισμένη.
Φανταστείτε αν εκείνους τους καιρούς μιλούσαμε όλοι για μια διαδήλωση, αλλά δεν βάζαμε σημείο αναφοράς. Όλοι θα έμεναν στην γειτονιά τους και εκεί που θα έπρεπε να μαζευτεί μια λαοθάλασσα θα μαζευόνταν 10 άτομα.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή και στο facebook. Όλοι μας έχουμε  απόψεις σωστές και λάθος, αλλά μένουν στο προφίλ μας. Το άρθρο του αδερφού που προανάφερα είχε πάρει 105 κοινοποιήσεις μέχρι στιγμής απροσδιόριστου χρόνου και όχι μαζικές. Ξέρετε αυτό τη σημαίνει; Ότι κάποιοι ΑΕΛίστες δεν είχαν την τύχη να νιώσουν την περηφάνια την οποία ένιωσα εγώ όταν το διάβασα.

Κάποιοι ίσως να είδαν τα άρθρα που προσπαθούσαν να μας βγάλουν το γκολ του αποελ ως κανονικό και να κάθονται να αναρωτιούνται σε σημείο το οποίο μπορείς να τρελαθείς και να ξεχνάς το νόημα του να είσαι ΑΕΛ.
Εν κατακλείδι πιστεύω ατράνταχτα ότι για να περάσουν οι ανησυχίες μας και οι προβληματισμοί μας στην διοίκηση πρέπει ο ξεσηκωμός να ξεκινήσει μέσο του διαδικτύου οργανωμένα και όχι μέσο των profile μας στα ξεκάρφωτα. Αυτό θα μας ωθήσει στο να αλλάξει η ψυχολογία μας, αφού θα τα βλέπουμε όλα κίτρινα

 

Ε.Χ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *