“Ποιός φταίει τελικά” (από φίλο αναγνώστη)

Με αυτόν τον τίτλο, ένας φίλος Λέοντας και αναγνώστης του Lions Radio ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, μας έστειλε το πιο κάτω κείμενο που θα διαβάσετε. Το κείμενο το έγραψε το Νοέμβρη του 2008 μετά τα επεισόδια στο ΓΣΖ με αντίπαλο την ΑΕΚ όπου η ομάδα μας έχασε με 2-0 (https://youtu.be/W0bHuEiebkU). Όπως μας αναφέρει και ο ίδιος, το κείμενο είναι “προφητικό” για το πως οι κύριοι που διευθύνουν το Κυπριακό Ποδόσφαιρο έδιωξαν τον κόσμο από τα γήπεδα.

“Νοέμβριος 2008

Ποιος φταίει τελικά?

Είναι πάντα οι οπαδοί υπαίτιοι των επεισοδίων στα γήπεδα? Μάθαμε στην Κύπρο ότι γίνεται να τα ρίχνουμε στους οπαδούς – χούλιγκανς – ανάγωγους – απροσάρμοστους – άθλια υποκείμενα και όπως αλλιώς θέλετε να μας χαρακτηρίζετε. Και καταλήγετε όλοι σε αυτό το συμπέρασμα σκεπτόμενοι πάντοτε με το πνεύμα του τίμιου παιχνιδιού. Fair Play σου λέει ο άλλος.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά κυρίως πριν από αυτό παίζονται πολλά τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το αθλητικό ιδεώδες. Κανείς δεν δίνει σημασία και όλοι ασχολούνται με τους «χουλιγκανισμούς» στα γήπεδα. Ίσως να φταίμε και εμείς που αγαπάμε υπερβολικά την ομάδα μας και δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύει ο καθένας που επειδή του έδωσαν μια σφυρίχτρα νομίζει πως έγινε και κάποιος.

Ο οπαδός είναι ο μόνος υγιείς σκεπτόμενος άνθρωπος που απέμεινε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά προσπαθείτε όλοι σας να τον διώξετε από τα γήπεδο. Θέλετε και αυτό πιάνει όλους τους αρμόδιους (διοικήσεις ομάδων, ΚΟΠ, ΚΟΑ, ΜΜΕ) να απομακρύνεται τον κόσμο από τα γήπεδα.

Όλοι λένε και γράφουν πως ο κόσμος απομακρύνεται από το γήπεδο λόγω των επεισοδίων αλλά κανένας δεν αναφέρει πως με την διεξαγωγή παιχνιδιών σε εργάσιμες μέρες όπως η Δευτέρα χωρίς κανένα απολύτως λόγω, (εκτός κι αν θεωρείτε σοβαρό λόγο τα τηλεοπτικά δικαιώματα) στερεί το δικαίωμα από πολλούς να δώσουν το παρών τους στο γήπεδο.

Οι εσκεμμένες διαιτησίες ξεχωρίζουν όπως η μύγα μέσα στο γάλα. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος των επεισοδίων. Μετά έρχεται η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών και δένει το πακέτο. Όταν κάποιος είναι θολωμένος από την αγάπη που τρέφει για την ομάδα του και βλέπει έναν καραγκιόζη μέσα στο γήπεδο να τον κοροϊδεύει να είστε σίγουροι πως θα αντιδράσει.

Στο παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ έδωσα το παρών μου στην κερκίδα των «χούλιγκανς» και έζησα από κοντά όλα αυτά που περιγράφει ο κάθε άσχετος δημοσιογράφος τις τελευταίες μέρες. Εγώ προσωπικά παρακολουθώ την ΑΕΛ για αρκετά χρόνια και μπορώ να σας πω πως τέτοιο μίσος και τέτοια αγανάκτηση σπάνια βλέπεις σε πρόσωπα οπαδών. Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως τα αντικείμενα δεν τα έριχναν οι «χούλιγκανς» αλλά μεγάλοι και σοβαροί άνθρωποι που δεν άντεχαν στην αδικία εις βάρος τους.

Ο κόσμος της ΑΕΛ το βράδυ του Σαββάτου ένιωσε την αδικία από τα εσκεμμένα λάθη της διαιτησίας. Αν ήταν άλλοι στην θέση μας είμαστε σίγουροι πως θα αντιδρούσαν με πανομοιότυπο τρόπο. Απαιτούμε κάθαρση του πρωταθλήματος και ζητούμε να μάθουμε σαν οπαδοί ποιος πραγματικά φταίει και κατάντησε το ποδόσφαιρο μας σε αυτό το χάλι. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Ελπίζουμε από τα γεγονότα στην Λάρνακα να στάλθηκαν κάποια μηνύματα γιατί αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν τότε να είστε σίγουροι πως θα ξαναγίνουν τα ίδια ξανά και ξανά.

Και πάλι τα ΜΜΕ θα δακτυλοδείχνουν οπαδούς που δεν δέχτηκαν να τους κοροϊδεύει ένας κύριος με σφυρίχτρα και πάλι οι πραγματικοί ένοχοι θα αλωνίζουν ελευθέρα χωρίς κανένα κόστος.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *