Η ιστορία μιας «Υπόγας»… [Από τη ξενιτιά]

Μετά από ένα γεμάτο πέρασμα από την Θεσσαλονίκη με αμέτρητες αλησμόνητες στιγμές στην «Υπόγα» της Αγίας Σοφίας, θα κάνω μια προσπάθεια να αποτυπώσω στο χαρτί μερικές αναμνήσεις εξηγώντας τη σημασία της ύπαρξης των κίτρινων στεκιών του εξωτερικού. Αλήθεια πιστεύω πως όσοι δεν το έζησαν, έστω και σαν επισκέπτες, δεν μπορούν να αντιληφθούν το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μέσα σε λίγα τετραγωνικά, δεκάδες κίτρινα ξωτικά μεταφέρονται νοητικά στο πέταλο και ζουν ίσως και πιο έντονα από τους παρόντες την κάθε στιγμή. Κι ας βρίσκονται στην πραγματικότητα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Και να ήταν μόνο οι δύο ώρες του παιχνιδιού…

Είναι η κάθε στιγμή που περνάς με τα αδέρφια σου εντός και εκτός του συνδέσμου. Είναι οι φιλίες που έδεσαν μέσα στο υπόγειο με δεσμούς γερούς σαν το ατσάλι. Τα δεκάδες ταξίδια με αποκορύφωμα τις εκδρομές του 12’… Τα τριήμερα για τη πάρτη της, τα αμέτρητα ξενύχτια, οι «παγωμένες» και οι «κράσες» με καταναλώσεις χωρίς έλεος. Είναι οι χαρές, οι πίκρες και το άνοιγμα ακόμα «μιας τελευταίας». Είναι οι Indibah, ο Κυριαζής και φυσικά ο Δημήτρης Μητροπάνος, που είναι πάντα παρών και στις καλές και στις κακές μας στιγμές…

Είναι μια ολόκληρη ιστορία με ξεχωριστά κεφάλαια που κρατά για χρόνια. Που με το πέρασμα των χρόνων κρατά τη φλόγα ζωντανή. Μια τεράστια οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει. Γενιές και γενιές που άφησαν και αφήνουν το στίγμα τους, δίνοντας την ικανοποίηση στους παλιούς και γεμίζοντας με ευθύνες τους παρόντες για διατήρηση των κεκτημένων. Και να ξέρεις, δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα να μένεις ζωντανός και αυθεντικός τόσα χρόνια, κρατώντας τη σημαία της Α.Ε.Λ μας ψηλά, τόσα χιλιόμετρα μακριά. Απαιτεί χρόνο και θυσίες από τους παρόντες, για να μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να παινευόμαστε για τα κίτρινα στέκια του εξωτερικού.

Γι αυτό και η στήριξη μας, όσο δεδομένη κι αν θεωρείται, πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα όποτε υπάρχει η ανάγκη. Οι «Υπόγες» μας στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα πρέπει να αγκαλιάζονται και να στηρίζονται από τον κάθε ΑΕΛΙΣΤΑ. Χρόνια τώρα, είναι το πιο αυθεντικό κομμάτι στην οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού. Μακριά από παρατάξεις, συμβούλια, αφεντικά και προσωπικά συμφέροντα.

Με πυξίδα την ελεύθερη βούληση και την αυτοδιαχείριση και κίνητρο την αληθινή αγάπη για την ιδέα που λέγεται Α.Ε.Λ. Από τον ΑΕΛΙΣΤΑ για τον ΑΕΛΙΣΤΑ.

Μάγκες, συνεχίστε να γράφετε ιστορία!
Viva Los ΑΕΛΙΣΤΑΣ!
Μελβούρνη 31/01/2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *