Ανακοίνωση Ανδρέα Σοφοκλέους

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας φίλοι ποδοσφαιρόφιλοι για να εκφράσω για δεύτερη φορά δημόσια την ανησυχία μου σε σχέση με το νέο μέτρο που εξήγγειλε η ΚΟΠ σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων στους φιλάθλους των φιλοξενούμενων στους αγώνες ντέρμπι.

Δεν είναι στόχος μου και ούτε είναι η ώρα για διαξιφισμούς, καθώς η θέση της ΑΕΛ ήταν και είναι ενάντια σε αυτό το μέτρο, το οποιο πάρθηκε χωρίς σοβαρό προβληματισμό και χωρίς να ληφθεί υπόψη η τεράστια ζημιά που προκαλεί γενικότερα στο ποδόσφαιρο και η οποία είναι ήδη φανερή, αφού σε ένα τοπικό Λεμεσιανό ντέρμπι στην κερκίδα της ομάδας μας θα βρίσκονται περίπου 200 φίλαθλοι.

Πρέπει να υπάρξει σοβαρός προβληματισμός για το πρόβλημα σε σχέση με τη βία στα γήπεδα έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα που να έχουν να κάνουν με την πρόληψη και τα οποία ομως θα επιτρέπουν στον απλό φίλαθλο κόσμο που αγαπά πραγματικά την ομάδα του αλλά και το άθλημα να παρευρίσκεται και να το απολαμβάνει.

Ως ΑΕΛ δεν θα επιτρέψουμε να αδειάσουν τα γήπεδα και είμαστε αποφασισμένοι με όση δύναμη έχουμε στα χέρια μας να πολεμήσουμε. Αυτό κάναμε διαχρονικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Θέλουμε τον φίλαθλο κόσμο στα γήπεδα και μέσα από ενέργειες αυτό θα προσπαθήσουμε να πράξουμε.

Παρακαλώ θερμά την ΚΟΠ να εξετάσει ΑΜΕΣΑ σήμερα το όλο ζήτημα και να επιτρέψει στον γηπεδούχο του αυριανού ντέρμπι να ανοίξει τα ταμεία του γηπέδου, έτσι ώστε να γίνει το ντέρμπι επί ίσοις όροις και μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και στις δυο πλευρές. Αυτού του είδους τα παιχνίδια έπρεπε να είναι γιορτή για τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι να διεξάγονται μπροστά σε συγγενείς και φίλους όπως φαίνεται ότι θα συμβεί αύριο.

Σε ότι αφορά στους αγώνες της ομάδας μας με τον Εθνικό και την Ομόνοια όπου είμαστε τιμωρημένοι, αποφασίσαμε από την πλευρά μας όπως το εισιτήριο για γυναίκες και συνταξιούχους να είναι προς 1€ έτσι ώστε να δείξουμε με έργα για άλλη μια φορά ότι η ΑΕΛ θα συνεχίσει τον αγώνα της για να φέρνει τον καλό κόσμο και τις οικογένειες στα γήπεδα.

Είναι απόφαση μας μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι γυναίκες, τα παιδιά κάτω των 18 και οι συνταξιούχοι να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας από την Ανατολική κερκίδα μόνο με 1€.

Θέλω κλείνοντας να ευχηθώ στους απανταχού ΑΕΛίστες χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και να έχουμε μια κΑΕΛή χρονιά γεμάτη επιτυχίες!

Με τιμή
Ανδρέας Σοφοκλέους
Πρόεδρος ΑΕΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *