Χειροκροτήσαμε ειρωνικά λόγω της φαρσοκωμωδίας [14/12/2017]

Στη στήλη ”Λεόντων Γνώμες” φιλοξενούμε κείμενο του φίλου μας Ε.Χ, για τα όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα.  Aκολουθεί το κείμενο αυτούσιο.


Πρώτα πρώτα θα ήθελα να αναφερθώ στο ballboy. Ευτυχώς είναι μια χαρά και δεν θα χρειαστεί να στείλω τις αυτονόητες ευχές μου προς την οικογένεια.

Χθες μια κοπέλα με ρώτησε μετά την επανέναρξή του παιχνιδιού γιατί χειροκροτούμε. Της απάντησα ‘’άστο καλύτερα’’. Η συγκεκριμένη κοπέλα μάλλον δεν ασχολείται με ποδόσφαιρο. Οπότε αν τυχόν το δει της απαντάω τώρα. Χειροκροτήσαμε ειρωνικά για την απόφαση του Μασσιά.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά αυτή η απόφαση.

Είμαι άνθρωπος κατά της βία. Όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν. Μετά Χριστόν προφήτες αρκετοί, εγώ δε θέλω να πω τα χιλιοειπωμένα. Θα γράψω όμως την αλήθεια μιας και δεν την είδα πουθενά γραμμένη.

Την ώρα που βγήκε ο Μασσιας για επανέναρξη του παιχνιδιού, αυτό που άκουες στην κερκίδαανεξάρτητος οπαδού (χούλιγκαν ή μη χούλιγκαν) ήταν ότι το παιχνίδι δεν θα ξεκινήσει. Αυτό τι πάει να πει; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Το ήξεραν ότι θα γινόταν αυτό.

Το αστείο φυσικά είναι και οι δηλώσεις που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό

«Όχι δεν το σκέφτηκα να το διακόψω. Ήταν μια κροτίδα σε ένα ballboy, δεν μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο και δεν διέτρεξαν κίνδυνο οι παίκτες ή εμείς οι διαιτητές», είπε για την πρώτη διακοπή.

Τώρα θα βγαίνουν να καταδικάζουν τους χούλιγκανς και ο περισσότερος κόσμος θα στρέψει το κεφάλι του προς τα εκεί και είναι καιρός να μας μιλήσουν πάλι για την κάρτα οπαδού , αγνωόντας να δουν τους πραγματικούς υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση.

Αν σας ένοιαζε πραγματικά η βία δεν θα ξανά ξεκινούσε το παιχνίδι. Το μωρό δεν έχει ψυχή; Τίποτε; Μην βγείτε να καταδικάσετε αυτά που εσείς οι ίδιοι κάνετε.

Ερώτηση:

  • Πως γίνεται η αστυνομία στο παιχνίδι πριν τρία χρόνια να δήλωνε κώλυμα και να μην εγγυόταν την ασφάλεια μας, ενώ όλη η ΜΜΑΔ ήταν Λεμεσό;
  • Με τα νέα δεδομένα η αστυνομία είναι έξω από το γήπεδο και μπάινει μέσα μόνο όταν χρειαστεί όπως χθές. Πως γίνεται η αστυνομία αυτή την φορά να εγγυήθηκε την ασφάλεια; Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί και να ξαναπεχτεί κατά τη γνώμη μου.

Σκοπός μου δεν είναι τα shares αλλά θα ζητήσω στον κόσμο μας να το κάνει. Σε ένα οπαδικό site της ΑΕΛ, βλέπετε ότι είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται. Δεν το γράφω για εμάς, δεν το γράφω για τους αντίπαλους των άλλων ομάδων. Το γράφω για τους υγιείς σκεπτόμενους Αποελίστες και όχι για τους αποελιστες και πραγματικά θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν. ΞΥΠΝΑΤΕ. Δυστυχώς μόνο εσείς μπορείτε να τους σταματήσετε. Βιάζουν το ποδόσφαιρο μας και τις Κυριακές μας.

ΥΣ1: Κατά την τετραετία 2008-2012 ΑΕΛ , Ομόνοια και Ανόρθωση κατάφεραν να πάρουν από 1 πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα τα είχε κερδίσει το αποελ. Αξιοσημείωτο είναι από το 2012 και έπειτα όπου το αποέλ έχει συγκεκριμένο πρόεδρο, βλέπουμε να γίνονται τα αίσχιστα εις βάρος των ανταγωνιστών του αποελ. Τυχαίο;

ΥΣ2: Τα ούρα που χάθηκαν στο αντι-ντοπινγκ βρέθηκαν; E;

ΥΣ3: Με την υφιστάμενη κυβέρνηση και τις εκλογές προ των πυλών κερδίζει ξέρουμε τι θα δούν τα μάτια μας.  Τυχαία πάντα σε καταστάσεις σαν και αυτήν το αποελ βρίσκει τον τρόπο και βγαίνει κερδισμένο. Τυχαίο;

ΥΣ4: Κάποιες χρονιές και κυρίως κατά Γιοβάνοβιτς καιρούς, μπήκατε με την αξία σας στους ομίλους.

ΥΣ5: Η διαφορά του Αποελίστα και με του αποελιστα είναι η εξής. Χαίρεται με τις ‘’χαρές’’ της ομάδας του θεωρόντας τον εαυτό του ανώτερο από τους υπόλοιπους αγνώοντας την αξία των άλλων.  Και όταν δεν πάρουν αυτό που επιθυμούν προσπαθούν με άλλα, δόλια μέσα. Ξανά επαναλαμβάνω. Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση. Φτάνει να το καταλάβετε. Διαβάστε την εμετική ανακοίνωση του συνδέσμου σας περί ‘’σκηνοθεσίας’’ ballboy και σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τις ”επιτυχίες”, τα τρόπαια ή τα κλοπιμαία. Ο Κακά όταν βγήκε ιατρική έκθεση από το νοσοκομείο Λεμεσού ότι δεν έπαθε κάτι σύμφωνα με τους ‘’μάγκες’’ σας δεν είναι σκηνοθεσία , αλλά ο ballboy είναι. Η λογική του παραλόγου.

Τελειώνοντας θα κάνω copy-paste κάτι που βρήκα στο facebook. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε αλλά συμφωνώ και επαυξάνω.

Σαν επανάληψη των γεγονότων του 2014 το πιόνι τους με τη σφυρίχτρα στο στόμα, διαστρέβλωσε το σενάριο του προ τριετίας αγώνα και μας χάρισε στιγμές αγωνίας. Άλλωστε δεν είδαμε κανένα πυροτεχνουργό να μας αναλύσει, αυτή τη φορά, τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ballboy. Δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε τους εμπειρογνώμωνες των κατευθηνόμενων, εκ του αποέλ και της showbizz των λευκωσιάτικων καναλιών, Μ.Μ.Ε., να μας αναλύσουν με αλήθειες για τον τραυματισμό ενός παιδιού και για ποιό λόγο δεν διεκόπη ο αγώνας όπως έπραξε ο ίδιος καραγκιόζης το 14. Σήμερα, για ακόμα μια φορά, αποδείκτικε πόσο άνισο είναι το παιχνίδι. Σήμερα ξαναείδαμε το πόσο ελέγχονται και ευνοούν τη συγκεκριμένη ομάδα οι διαιτητές. Ο κόσμος εξαγριώθηκε. Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο της. Με κάθε νομιμότητα.
Ολόκληρο σύστημα τρέφεται από τη συγκεκριμένη ομάδα. Από τις γυναίκες μοντέλα που κοσμούν τις κουσκουδιάρικες εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών αλλά και τα περιοδικά, μέχρι τα κομματικά και κρατικά συμφέροντα. Όλοι τρώτε ρε. Κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει. Πόσα και πόσα παραδείγματα υπάρχουν!! Απίστευτο αλλά αληθινό. Αυτή είναι η αλήθεια. Να σας ζήσει. Χαλάλι σας τα τροπαιάκια σας.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *