Με το αγαπημένο της 1-0 (νίκη με Ερμή)

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας ήταν αρκετά καλύτερη από τον αντίπαλο της Ερμή, κατάφερε να φύγει από το Γ.Σ.Ζ με το τρίποντο και με το “αγαπημένο” της 1-0. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα η κατοχή κυμαινόταν στο 65%-35% και αυτό δείχνει την υπεροχή που είχε η ΑΕΛ. Όσο κυλούσε ο χρόνος η ΑΕΛ δεν μπορούσε να σκοράρει κι έτσι την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο κόσμος, σπρώχνοντας την για περισσότερη πίεση για γκολ. Το γκολ ήρθε τελικά από τον πάγκο και πιο συγκεκριμένα από τον Αρουαμπαρένα ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΛ.

Α΄ Ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε καλύτερα και πιο αποφασιστικά. Η ΑΕΛ πατούσε πιο καλά στο γήπεδο και είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, καθώς η κατοχή έφτασε μέχρι και το 40%-60%. Η ομάδα μας ήταν αυτή που πίεζε και έβγαινε πιο οργανωμένα στην επίθεση. Η ΑΕΛ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα στο 7ο λεπτό μετά από πολύ καλή εκτέλεση φαουλ από τον Σοάρες, ο Μιτρέα στο δεύτερο δοκάρι έπιασε τη κεφαλιά η οποία έφυγε μόλις έξω. Ο Ερμής απάντησε στις ευκαιρίες στο 26ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φαουλ του Τσίνα, η μπάλα μετά από πολλές κόντρες βρήκε τον Τσούμου ο οποίος ευτυχώς έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά στο τετ-α-τετ με τον Βοζίνια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λεόντσο πήρε την πάσα από τον Γουίλερ, μπήκε στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο του σουτ σταμάτησε στον Αραμπατζής. Στο 32′ και πάλι ο Ερμής απαντά στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Τσούμου να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 44΄ καλή φάση για την ομάδα μας με τον Σάσι ο οποίος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Β΄ Ημίχρονο

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη και υπήρχε επίσης και αρκετή νευρικότητα στο παιχνίδι τους. Στο 54′ ορθά ακυρώθηκε γκολ του Ερμή μετά από εκτέλεση φαουλ ο Πατσέκο ήταν εκτεθειμένος. Ένα λεπτό αργότερα ο Γουίλερ έδωσε την παράλληλη για τον Λεόντσο ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε έξω. Στο 57′ και πάλι στο προσκήνιο η ομάδα μας, ο Σοάρες έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Τρία λεπτά μετά την είσοδο του ο Ανδρέας Αβράαμ, εκτέλεσε φάουλ συρτό από πλάγια, αλλά ο Αραμπατζής ήταν σε ετοιμότητα. Στο 87′ ήρθε η λύτρωση για την ομάδα μας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αβράαμ ο Αρουαμπαρένα έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 90+2 ο Μάριος Ηλία πήρε τη μπάλα πέρασε 2 αμυντικούς αλλά το σουτ του ήταν κακό και έχασε την ευκαιρία να “σκοτώσει” το παιχνίδι.

 

Αρχική ενδεκάδα: Βοζίνια, Μιτρέα, Τεξέιρα, Αϊρόσα, Γουίλερ, Σοάρες, Φιντέλις, Λεάντρο Σίλβα, Μέσκα (64′ Μέσκα), Σάσι (81′ Μ.Ηλία), Λεόντσο (73′ Αρουαμπαρένα).

Κίτρινες: Πατσέκο, Μαρτίνιουκ, Τσίνα, Ταραλίδης / Λεόντσο, Σάσσι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *