Λεόντων Γνώμες: “Άποψη για τη σημερινή κατάσταση στην ΑΕΛ”

Ένας λέοντας, ο Μ.Χ μας απέστειλε ένα κείμενο με τη δική του άποψη για τη σημερινή κατάσταση στην Α.Ε.Λ. Το www.lions-radio.com το δημοσιεύει στην στήλη του κάθε ΑΕΛίστα, “Λεόντων Γνώμες”.

Στη στήλη “Λεόντων Γνώμες” δημοσιεύονται κείμενα από κάθε ΑΕΛίστα που επιθυμεί. Το Lions-Radio δεν επιβάλλει την οποιαδήποτε λογοκρισία στα κείμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί. Η στήλη αυτή ανήκει στους αναγνώστες.

 

Ψάχνοντας να βρω τον λόγο που δημιουργεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ των απόψεων ανθρώπων που έχουν τον ίδιο σκοπό κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Λέγεται ότι το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να το αναγνωρίσεις. Μετά αναλύοντας τα δεδομένα χρειάζεται να βρεις τον κατάλληλο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να το αντιμετωπίσεις, ούτως ώστε σε βάθος χρόνου αναλόγως της ζημιάς που έχει είδη γίνει, να διορθωθεί εντελώς και να επανέλθει η τάξη.

Το γεγονός είναι ένα και το αυτό και σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Μετά την ιστορική χρονιά του 2012 και την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος η εικόνα στις κερκίδες των σταδίων που αγωνίζεται η ΑΕΛ (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι αποκαρδιωτική και καθόλου αντιπροσωπευτική του μεγέθους και του εκτοπίσματος του ιστορικού μας σωματείου. Χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότεροι ΑΕΛΙΣΤΕΣ για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν την ομάδα που ακολουθούσαν πιστά για δεκαετίες φτάνοντας στη σημερινή ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση!

Η μια άποψη που ενστερνίζονται ορισμένοι από τους ΑΕΛΙΣΤΕΣ που ακόμα βρίσκονται στο πλάι της λέει ότι όλοι αυτοί ήταν οπαδοί του τίτλου γι αυτό και χάθηκαν μετά το πρωτάθλημα. Είναι οι λεγόμενοι νέο-ΑΕΛΙΣΤΕΣ όπως τους αρέσει να τους χαρακτηρίζουν που δεν έζησαν τα προβλήματα του παρελθόντος και γι αυτό δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι σε καλά επίπεδα και ότι μια πιθανή αλλαγή μπορεί ακόμα και να μας καταστρέψει. Στηρίζουν ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο, τρέμοντας ακόμα και στην ιδέα της αποχώρησης του αν και οι ίδιοι παραδέχονται ότι θα μπορούσε για πολύ περισσότερα, ελπίζοντας δε κάθε νέα χρονιά ότι θα αποφευχθούν τα κραυγαλέα επαναλαμβανόμενα λάθη, τα οποία και θα θυμηθούμε στη συνέχεια. Επίσης τα ίδια άτομα κάνουν συνέχεια κάλεσμα στον κόσμο για να επιστρέψει στο γήπεδο κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα του ζητάνε να μην κρίνει, να μην μιλά και να μην σχολιάζει όλα τα στραβά που βλέπει, γιατί έτσι κάνει κακό στην ομάδα.

Η άλλη άποψη είναι πως το όλο θέμα χρίζει μιας διαφορετικής προσέγγισης ενώ αξίζει να γίνει μια έρευνα για τους λόγους που φτάσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε. Αφού το πρόβλημα είναι η απομάκρυνση του κόσμου από το γήπεδο θεωρώ πως ο μόνος τρόπος είναι να προσεγγίσεις και να μιλήσεις με τα άτομα που παθολογικά αγαπούν την ΑΕΛ και που διαχρονικά στέκονταν στο πλάι της στα χίλια της προβλήματα αλλά τα τελευταία χρόνια έκαναν πίσω… Εσάς δηλαδή δεν σας παραξενεύει το γεγονός πως τόσοι και τόσοι άρρωστοι (και δεν μιλώ για τους περιστασιακούς) που άντεξαν τα μύρια προβλήματα της ΑΕΛ και την ακολουθούσαν παντού και πάντα, έχουν απομακρυνθεί και είναι απών από τα γήπεδα που αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους; Μιλάμε για ΑΕΛΙΣΤΕΣ όπως εσένα και μένα. Που δεν την άφηναν ποτέ μόνη. Αυτούς που ιεραρχώντας τις αξίες της ζωής τους έβαζαν την ΑΕΛ πάνω και από την ίδια τους τη ζωή! Και ίσως να το κάνουν ακόμη.

Είναι δυνατό όλοι αυτοί να κουράστηκαν από την επιτυχία. Η δίψα τόσων χρόνων έσβησε με ένα πρωτάθλημα? Είναι σχεδόν αδύνατο να το πιστέψω. Και συγνώμη αλλά πρέπει να είσαι αφελής για να το πιστεύεις αυτό!

Επίσης η καραμέλα που χρησιμοποιούν αρκετοί πως σε όλες τις ομάδες μειώθηκαν τα εισιτήρια είναι τουλάχιστον προσβλητικό να χρησιμοποιείται για την ΑΕΛ και τον ΑΕΛΙΣΤΑ! Από πότε ο ΑΕΛΙΣΤΑΣ πήγαινε με το ρεύμα? Από πότε μας αφορούσε τι έκαναν οι άλλοι? Αντίθετα όποτε αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον κόσμο τους όλοι οι άλλοι, οι τρελλοί στην κερκίδα της ΑΕΛ στις χειρότερες χρονιές της όλο και αυξάνονταν. Και υπενθυμίζω μιλώ πάντα για τους εξαρτημένους, που δεν την άφησαν μόνη ποτέ! Άρα αυτή η δικαιολογία καταρρίπτεται! Αλλού είναι το πρόβλημα.

Ας θυμηθούμε τον κόσμο της ΑΕΛ την τελευταία 20ετία. Από την διαβάθμιση μέχρι σήμερα. Στα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετώπισε το σωματείο μας ο κόσμος στεκόταν ασπίδα στο πλάι του. Και αν έπρεπε να χαρακτηρίσεις με λίγες μόνο λέξεις τον ΑΕΛΙΣΤΑ αυτές θα ήταν η Μαγκιά, Περηφάνια, Αξιοπρέπεια και Τσαγανό. Ο ΑΕΛΙΣΤΑΣ ένιωθε την αδικία και αντιδρούσε. Πείσμωνε. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Όπως έχει γραφτεί ξανά, η ΑΕΛ είναι η μόνη ομάδα που κέρδισε κόσμο από τον κόσμο της. Και όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτή είναι μια τεράστια αλήθεια!

Γιατί ο κόσμος της παρά τις τεράστιες δυσκολίες είχε τα αρχίδια και αντιδρούσε σε όλα τα κακώς έχοντα! Όποιος μας κορόιδευε εκ των έσο έπαιρνε δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες! Και όσα δεν κέρδιζε η ΑΕΛ εντός γηπέδων τα κέρδιζε και με το παραπάνω ο τεράστιος κόσμος της στις κερκίδες. Είδη μακρηγόρησα αρκετά δεν χρειάζεται να αναλύσω τα κατορθώματα του ΑΕΛΙΣΤΑ! Είναι αμέτρητα και δεν θα μας φτάσουν οι σελίδες!

Ο κόσμος της ΑΕΛ πλέον βαρέθηκε την κοροϊδία εκ των έσο! Είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα και μετά το απόλυτο χάος. Είδε όσα με κόπο και μόχθο κτίστηκαν σε μια ολόκληρη χρονιά να γκρεμίζονται για το γινάτι του ενός μέσα σε μερικά σφηνάκια ζιβανίας. Είδε παιχνίδια να χάνονται μέσα από τα χέρια του απλά και μόνο για να συμπληρωθούν τα κουπόνια του στοιχήματος. Συνεχόμενες ανατροπές με τις ίδιες ομάδες για τον ίδιο λόγο. Χαμένα τρόπαια με τους πιο παράξενους και ύποπτους τρόπους. Πουλημένους παίχτες ακόμα και σε παιχνίδια με ομάδες των 13 φιλάθλων! Πουλημένους παίχτες σε ΟΛΟΥΣ τους τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος. Εισιτήρια κλειστά και βαλίτσες φτιαγμένες για το ίδιο βράδυ από τον προπονητή της ομάδας στον τελικό με του 2013. Και τον πρόεδρο να πανηγυρίζει από τα παράθυρα της μακαρίου με τους αιώνιους εχθρούς το χαμένο κύπελλο!

Ο κόσμος είδε τη πώληση του καλύτερου σου παίχτη το 2014 για να έρθεις στο τέλος να παίξεις το δικό σου πρωτάθλημα κορώνα γράμματα, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του κράτους να στήσει το θέατρο του αιώνα στο γήπεδο σου. Ένιωσε την κοροιδία και πάλι εκ των έσω στον τελικό του 2015 όπου είδε την ομάδα να ξεφτιλίζεται με λάθη που δεν γίνονται ούτε στο δημοτικό του Αη Νικόλα! Ενώ ακόμη περιμένει μια απολογία από τους αρμόδιους που δεν ήρθε ποτέ.

Ο κόσμος βαρέθηκε το παιχνίδι των εντυπώσεων με το γνωστό μένω – φεύγω που κράτησε για δύο χρόνια. Βαρέθηκε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Βαρέθηκε να ακούει το ΕΓΩ του Αντρέα Σοφοκλέους. Βαρέθηκε να ακούει συνεχώς από τον ίδιο τον επικεφαλή της ομάδας να βάζει ολόκληρη ΑΕΛ στο επίπεδο της νέα σαλαμίνας. Βαρέθηκε να ακούει πως ο μόνος του στόχος είναι να ρίχνει χρόνο με τον χρόνο ακόμα περισσότερο το μπάτζετ. Βαρέθηκε να είναι το φυτώριο του αποελ και του απόλλωνα. Να του μην μπορεί να πιστέψει λέξη από τις επίσημες ανακοινώσεις του ιστορικότερου Αθλητικού Σωματείου του νησιού!

ΒΑΡΕΘΗΚΕ, ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ? Ο ΑΕΛΙΣΤΑΣ που στα χειρότερα της ομάδας τραγουδούσε το ΔΕΝ ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ με πάθος και φωνή που έτριζαν και τα τσιμέντα ΞΕΝΕΡΩΣΕ! Όχι με την ΑΕΛ όμως. Μαζί του.

Και φτάσαμε στην φετινή πρώτη αγωνιστική… Απλά να θυμίσω πως με το που ανέλαβε πρόεδρος ο κύριος Αντρέας Σοφοκλέους στον πρώτο του τελικό το 2009 μετακόμισε ολόκληρη πόλη στη Λευκωσία για να σπρώξει την ομάδα μας στη νίκη. Παρά την ήττα στην επόμενη χρονιά η πρώτη αγωνιστική είχε 6-7000 άρρωστους ΑΕΛΙΣΤΕΣ στην ανατολική έτοιμους για όλα.

Οκτώ χρόνια μετά η εικόνα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Η εικόνα της κερκίδας μας την πρώτη αγωνιστική φανέρωσε όλα τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας που δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με μεταγραφές, ούτε με ανακοινώσεις, ούτε με λογής λογής καλέσματα. Η ζημιά είδη έγινε και πλέον όποιος δεν την βλέπει είναι είτε αφελής, είτε βαλτός.

Παρόλα αυτά η λύση δεν είναι η αποχή! Και μιλώ σε σένα που μόνο εσύ ξέρεις πόσο πολύ την αγαπάς και πόσα έκανες για τη πάρτη της. Η απουσία σου του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει να ασελγεί εις βάρος του ιστορικού μας σωματείου. Η απουσία του άρρωστου του παθιασμένου ΑΕΛΙΣΤΑ δεν ζημιώνει κανένα άλλο παρά την Αθλητική Ένωση Λεμεσού! Βγες μπροστά, πάρε πρωτοβουλίες και σταμάτα να ανέχεσαι τον καθένα που εμπαίζει με την ΑΕΛ μας! Μην περιμένεις από κανένα να το κάνει. Ο καθένας με τον τρόπο του και την δύναμη που έχει! Είναι ευθύνη όλων μας να σταματήσει η ασταμάτητη κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα που υποβάλλεται η ομάδα μας.

Ο ίδιος απλά μεγαλώνει τους λογαριασμούς του ενώ η ΑΕΛ μας μικραίνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Αν δεν αντιδράσεις εσύ δεν θα αντιδράσει κανείς!

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΖΗΤΩ Η ΑΕΛ!

One thought on “Λεόντων Γνώμες: “Άποψη για τη σημερινή κατάσταση στην ΑΕΛ”

  • 03/09/2017 at 4:09 pm
    Permalink

    Συμφωνω απόλυτα. Ασχοληθείτε όμως και λίγο με το σύνδεσμο? Γιατί είναι διχασμενος. Γιατί παρουσιάζει αυτή τη διαλυμενη εικόνα?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *