Δημοσιογραφία στα καλύτερα της

Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Κύπρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Πλέον οι πλείστες ιστοσελίδες δουλεύουν με μοναδικό σκοπό τα κλίκς παρουσιάζοντας γελοία δημοσιεύματα απλά και μόνο για 5-10 περισσότερα κλίκς.

Παρόλο που το φαινόμενο είναι της πάσης γνωστό σε όλους, θεωρούμε ότι σήμερα εντοπίσαμε τον σούπερ-ηλίθιο δημοσιογράφο που θέλει να μας δείξει τη βαθμολογία της πρώτης (!) αγωνιστικής. Μάλιστα, με δύο παιχνίδια σε μια μέρα που και τα δύο τέλειωσαν 1-0 και ενώ εεκκρεμούν 5 ακόμα αγώνες. Και εκεί που περιμένεις να διαβάσεις καμία εξυπνοβλακία από τα γνωστά που γράφουν, σου εμφανίζει εικόνα της βαθμολογίας.

Χρειάζεται που λέτε εικόνα για να ξέρουμε ότι οι δύο που νίκησαν είναι πρώτοι και οι δύο που έχασαν τελευταίοι. Σαΐνια και επιστήμονες. Για τα κλίκς και μόνο γίνονται συνειδητά καραγκιόζηδες.

Screen Shot 2017-08-20 at 12.18.22 AM

Σε μια άλλη πτυχή του θέματος και της δημοσιογραφίας…

Σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, φοβούνται να πουν την άποψη τους ή ακόμα στο όνομα της τάχατες “αντικειμενικότητας” παίζουν πελλό για πράγματα και καταστάσεις που είναι εξόφθαλμα.

Ενώ όλη η Κύπρος είδε απόψε το πέναλτι-φάντασμα του Νικολάου, ο σχολιαστής της Cytavision χεσμένος από τον φόβο δε λέει αυτό που βλέπει. Το καθαρό τάκλιν του Λαφράνς το λέει “πολύ δύσκολη φάση” και η υποκρισία πάει σύννεφο. Και πραγματικά σου μένει η απορία, τι είναι χειρότερο…; Να βλέπει ότι δεν ήταν και να υποκρίνεται ή να μην καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση;

Δείτε τη φάση και τα σχόλια του Πανίκου Θεοδοσίου στο 4:45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *