Σου σηκώνεται η τρίχα, απίστευτο περιστατικό στο Λουξεμβούργο

Μπορεί η εικόνα που έχει καταφέρει να περάσει το κράτος του Λουξεμβούργου στις υπόλοιπες χώρες να είναι ότι εκεί όλοι ζουν ιδανικά, έχουν τα βασικά και δεν υπάρχουν φτωχοί ή ταλαιπωρημένοι, όμως όπως αδέρφια μας ενημέρωσαν στην αντίληψη τους ήρθε ένα απίστευτο περιστατικό που αξίζει να το μοιραστούν μαζί σας.

Άντρας άστεγος ο οποίος περπατούσε με το σκυλάκι του παρέα, τον πιστό του φίλο που όπως αποδείχθηκε μεταξύ τους υπάρχει μια σχέση ισότητας και όχι ανθρώπινης εξουσίας και επιβολής.  Ο άνθρωπος αυτός που λέτε, όταν του δόθηκε φαγητό από τα αδέρφια μας που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, προτίμησε πρώτα να ικανοποιήσει την πείνα του τετράποδου φίλου του παρά να φάει ο ίδιος.

Έτσι και έκανε αφήνοντας αποσβολωμένους όσους ήταν παρόν, λαμβάνοντας ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς από έναν άνθρωπο που δεν έχει ούτε τα βασικά κάνοντας μας να αναρωτηθούμε πολλές φορές εμείς που τα έχουμε τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τον αδύναμο, είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι παιδί είτε είναι ζώο.

Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είχε μέρες να φάει αλλά προτίμησε να ταΐσει τον φίλο του παρά να φάει ο ίδιος το φαγητό, πολλές φορές οι άνθρωποι με τη δύναμη της ομιλίας μπορούν να ζητήσουν κάτι ενώ τα ζώα αν δε νοιαστείς εσύ ο ίδιος να τα βοηθήσεις δεν έχουν στόμα να στο ζητήσουν.  Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία όμως, τα λένε όλα με τα μάτια.  Δείτε την ευγνωμοσύνη πως ξεχειλίζει από τα μάτια του σκυλάκου που ευχαριστεί τον φίλο του.

Μάθημα πραγματικής φιλίας.  Ευχαριστούμε τον αφερφό μας Λ. που γνωστοποίησε την ιστορία στο lions-radio για να φτάσει και κοντά σας.  

Μπράβο στα αδέρφια μας που βοήθησαν!

Για του λόγου του αληθές…

astegos - skilos - luxemburg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *