Κλείδωσε 4η θέση και Ευρώπη η ΑΕΛ μας!!!

Την τέταρτη θέση για τη σεζόν 2016-2017 κλείδωσε με το σημερινό 1-1 η ομάδα μας μέσα στην ΑΕΚ Αρένα και ως εκτούτου παίρνει και το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη.  Η ομάδα μας έμεινε πίσω στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαρένα και ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με τον Πίτι.  Ήταν σε γενικές γραμμές ένας δυνατός αγώνας και από τις δυο ομάδες, με πολλές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα.   Σε συνδυασμό με τον με την ήττα της Ομόνοιας ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής θα έχει διαδικαστικό χαραχτήρα.

Το παιχνίδι είχε ένα πολύ αργό ρυθμό στα πρώτα του στάδια, με τις δυο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα χωρίς ωστόσο να πλάθουν κάποιες ευκαιρίες.  Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της τελική με ένα μακρινό σουτ, το ίδιο και η ομάδα μας γύρω στο 20′.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας χώρους στο δικό μας μισό για να δημιουργήσει προυποθέσεις, η δική μας ομάδα ανέβαινε ψηλότερα ασκώντας πρέσινγκ σε κάποιες περιπτώσεις να τα καταφέρνει και να φτίαχνει κάποιες ευκαιρίες χωρίς να βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 31′ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαρένα αφού ο Τράττος έδειξε την άσπρη βούλα άδικα μετά από προσπάθεια του Ρομό να κερδίσει τη μπάλα στην μικρή του περιοχή.

Στην επανάληψη η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ θετικά αφού οκτώ λεπτά βρήκε δίκτυα μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτι, το οποίο κέρδισε μετά από ταχύτατη επέλαση του Φορτούνα.

Στη συνέχεια, ο προπονητής μας δεν έδειξε διάθεση να ταμπουρωθεί στην άμυνα η ομάδα, αντιθέτως έκανε αλλαγές οι οποίες θα χαραχτηρίζονταν ως επιθετικές ενώ σε γενικές γραμμές η ομάδα μας προσπαθούσε να κτυπήσε στις αντεπιθέσεις αφού η ΑΕΚ ασκούσε πίεση στο δικό μας μισό κρατώντας μπάλα και συνήθωας γέμιζε την περιοχή μας με μπαλιές.

Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει δίκτυα με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό σκορ στον αγώνα, ένα σκορ που κλειδώνει την 4η θέση και την Ευρώπη για την ΑΕΛ μας.

Αρχική ενδεκάδα: Ρόμο, Νικολάου, Λαφράνς, Μέσκα (67′ Γεωργιάδης), Αϊρόσα, Σάσι, Φορτούνα, Μίτρεα, Ηλία (83′ Μαύρου), Σοάρες, Πίτι (72′ Σαβανέ)

Kάρτες: Λαφράνς, Πίτι (χάνει το επόμενο), Αιρόσα, Ρομό (χάνει το επόμενο), Φορτούνα (κόκκινη – 2 κίτρινες).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *