Βίντεο: Φόρο τιμής στα θύματα και η επόμενη μέρα – Πως το ποδόσφαιρο ενώνει

Αν και δε το συνηθίζουμε πλέον να ποστάρουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση με την ομάδα μας, το παρακάτω έχει σχέση με ολόκληρο τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο.  Δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό που έχουμε στην Κύπρο είναι πράγματι αγνός αθλητισμός μα αυτό είναι άλλο θέμα.

Η αντίπαλος της Chapecoense στον τελικό του κόπα Σουνταμερικάνα ήταν η εκ της Κολομβίας Atlético Nacional που αμέσως και χωρίς χρονοτριβή ζήτησε από την ομοσπονδία της διοργάνωσης να δοθεί ο τίτλος στην Chapecoense ως φόρο τιμής.

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ότι ποτέ της δεν είχε αποκτήσει ένα τέτοιο τίτλο και αυτό τους τιμά ακόμη περισσότερο.

Αυτό που έκανε η ομάδα της Κολομβίας ταρακουνάει όλους που δίνουν τα πάντα για μια νίκη αγνώοντας τον τρόπο με τον οποίο θα προέλθει.  Η Atlético Nacional δίδαξε πολιτισμό και ήταν το μικρό λουλούδι που ξεφύτρωσε αισιόδοξα κάτω από τα συντρίμια της τραγωδίας.

Ψες το βράδυ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένας άλλος εντός έδρας αγώνας για τους Κολομβιανούς και μια δύσκολη έξοδος για τους Βραζιλιάνους σε ένα τελικό-γιορτή.  Εκεί δυστυχώς ψες έγινε μια τελετή προς μνήμη των θυμάτων που πραγματικά έκλαψαν και οι πέτρες.  Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, περισσότεροι από 50000 άνθρωποι, ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια και φανελάκια ή άλλα διακριτικά της Chapecoense τίμησαν τη μνήμη των νεκρών τραγουδώντας συνθήματα υπερ της όπως ”Πρωταθλητές για πάντα”, ”Πάμε Τσάπε”.  Διδάσκοντας πραγματικά πολιτισμό κάτι που απέχουμε πολύ μακριά του εμείς στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη.

Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε, ο περισσότερος κόσμος ήταν συγκινημένος ενώ όπως προαναφέραμε η ομάδα της Κολομβίας ζήτησε να δοθεί το τρόπαιο στην Chapecoense κάνοντας την κορυφαία κίνηση Fairplay.

 

Οι φίλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ «κατέβηκαν» στους δρόμους του Μεντεγίν κρατώντας κεριά και φώναξαν συνθήματα για τους αδικοχαμένους ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε.  «Πάντα θα θυμόμαστε την πρωταθλήτρια Σαπεκοένσε», φώναζαν οι οπαδοί της Ατλέτικο Νασιονάλ προκαλώντας τεράστια συγκίνηση σε όλους.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι Βραζιλιάνικες ομάδες δείχνοντας το μεγαλείο του αθλητισμού προέβηκαν σε μια σπουδαία κίνηση. Η Γκρέμιο έκανε πρόταση στη βραζιλιάνικη λίγκα για να μη διαλυθεί η Σαπεκοένσε να της δανείσουν ποδοσφαιριστές χωρίς χρήματα όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Αν και η Λίγκα δεν έδωσε επίσημη απάντηση, Παλμέιρας, Κορίνθιανς, Σάο Πάολο και Σάντος δήλωσαν έτοιμες, και μάλιστα, άμεσα να δανείσουν παίκτες καλύπτοντας εκείνες τα έξοδα, συμβολαίων καθώς και ό,τι άλλων χρειαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *