H AEΛ είναι ιδέα … όχι ιδιότητα -Π.Σ-

Γενέθλια ημέρα σήμερα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, της ιδέας που μας έδωσε και της δώσαμε τόσα.  Της αφιερώσαμε κάθε κύτταρο μας και την κουβαλήσαμε μαζί μας σε κάθε εύκολη ή δύσκολη στιγμή μας.  Καθημερινά, ασταμάτητα, με πάθος.

Σήμερα έψαχνα σε κάτι παλιά συρτάρια, ενώ ψαχούλευα σε κάποιους φακέλους έπεσε στα χέρια μου ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί.  Ένα παλιό αποδεικτικό πληρωμής που έλεγε «ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΕΛ», και το ποσό γραμμένο με στυλό – 20 λίρες.

Είμαι σίγουρος πως για την οικογένεια μου που πάσχιζε να βγάλει τα προς το ζην οι 20 λίρες θα μπορούσαν να μείνουν για τις ανάγκες της οικογένειας.  Θα μπορούσαν να μου έλεγαν «Δε μπορούμε», «Δε μας παίρνει».  Όχι όμως, από το υστέρημα τους έδιναν στην ΑΕΛ τα λεφτά για να αθλείται το παιδί τους με τα γαλαζοκίτρινα του ρούχα.  Να γαλουχηθεί από μικρό με τις αξίες και τα ιδανικά της ΑΕΛ, να μάθει το σεβασμό, το «ευ αγωνίζεσθαι» και να ξέρει προπάντων τι θα πει Αθλητική Ένωση Λεμεσού.

Από τότε δώσαμε, δίνουμε και θα δώσουμε άλλα τόσα, με στεναχωρεί όμως αφάνταστα αδερφέ μου που γίνεσαι έρμαιο ορισμένων, εσύ που στα μάτια σου βλέπω ακόμα εκείνους τους μεσήλικες με τα ρούχα από την οικοδομή να βάζουν με δύναμη τα χέρια στις τσέπες μπας και βγάλουν τίποτε ν’ αγοράσουν εισιτήριο.  Τότε διερωτόμουν γιατί το δυνατό κτύπημα στις άδειες τσέπες, λες και θα έβγαζαν λεφτά αν τις κτυπούσες δυνατά.  Μα μεγαλώνοντας κατάλαβα πως σε εκείνα τα κτυπήματα ήταν όλη η απογοήτευση και όλη η στεναχώρια που κάποιοι δεν είχαν να πληρώσουν να την δουν ή ήταν αναγκασμένοι να ζητήσουν ή προσπαθούσαν να πάρουν το «μαθητικό».  Σαν να ήταν χθες, η ανάμνηση ενός παιδιού που καθόταν στο περβάζι του Τσιρείου και περίμενε τους φίλους του για να μπει μέσα και να τραγουδήσει για τα ιδανικά και τις αξίες της ιδέας που σήμερα κλείνει τα 86 της.

Εγώ δεν υποστηρίζω την άποψη των παιδιών της ιστοσελίδας αυτής που λένε ότι «έχουν κάθε δικαιώμα» απλά να μην «ανακατεύουν» την ΑΕΛ, εγώ θεωρώ πως εφόσον δηλώνεσαι με το όνομα της ΑΕΛ δίπλα από το ονοματεπώνυμο σου και εφόσον σκοπός σου είναι ξεκάθαρα να μαζέψεις ψήφους από τους ΑΕΛίστες, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Δεν ανέχομαι να χρησιμοποιείται η ΑΕΛ ως ιδιότητα μάζωξης ψηφοφόρων και με πληγώνει αφάνταστα το να χρησιμοποιούν αυτό τον υπέροχο κόσμο για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών.  Πρωτίστως θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσουν οικιοθελώς όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοια πράγματα και στη συνέχεια θα συμφωνήσω πως έχουν κάθε δικαίωμα.

Μέσα από την ΑΕΛ πήραν πολλοί τυχοδιώκτες διασημότητα και κέρδισαν πολλά.  Αυτός που μένει πάντα εκεί πιστός χωρίς να ζητήσει τίποτα παρά μόνο να τη βλέπει και να την αγαπά είσαι εσύ αδερφέ μου, ο απλός ΑΕΛίστας, ο απλός, αγνός, ρομαντικός ΑΕΛίστας που του αρκεί να είναι με την αγάπη του ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Γενέθλια μέρα σήμερα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού και καταφέραμε να τη ρεζιλέψουμε και να τη μολύνουμε βάζοντας το όνομα της επάνω σε κομματικούς καταλόγους.  Η ΑΕΛ δεν είναι ιδιότητα για να διαφημιστεί να πάρει κανείς ψήφους, η ΑΕΛ είναι κομμάτι από την καρδιά και αναπνοή απ’ τα πνευμόνια μας.  Η ιστορία μιας ολόκληρης πόλης που ντροπιάζεται και μόνο που αναγράφεται μέσα σε τέτοιους καταλόγους που ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία και τη γραμμή που χάραξε από το 1930 αυτό το καθαρά αθλητικό σωματείο.

Χθες ένας φίλος μου είπε πως μεγαλώσαμε.  Εγώ πάλι νιώθω το ίδιο γέρος από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος.  Αυτό το «μεγαλώσαμε» εμπεριέχει αυτόματα και μια τάση προς συμβιβασμό με τα σκατά που μας πλασάρουν σαν πολιτισμό.  Τα χρόνια περνούν αδερφέ μου, μα τα σκατά πάντα θα βρωμάνε, κι’ όταν σου δίνει η μυρωδιά είτε άρχιζε καθάρισμα είτε άλλαζε κατεύθυνση.

Αυτά, για όσους ρωτούσαν να μάθουν την άποψη μου.  Στέλνω το σεβασμό μου σε όλα τα αλάνια που την έχουν σα θρησκεία και όχι σαν τρόπο οικονομικής ή κοινωνικής καταξίωσης.  Όπου κι’ αν βρίσκεστε σήκωστε το ποτήρι σας ψηλά για πάρτη της, για την αγάπη δεν υπάρχει άλλη ανταμοιβή παρά μόνο εκείνη που γεμίζει την καρδιά μας.  Εσείς ξέρετε.

Χρόνια πολλά ΑΕΛ – Χρόνια πολλά ΣΥ.Φ.ΑΕΛ

Αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό αδερφέ μου.

-Π.Σ-

*Καμία διάθεση να παραδοθώ χώνοντας τα όνειρα και όποιες ελπίδες μου παρέμειναν σε εκλογικές κάλπες, καμία ενίσχυση στην εξουσία και στην εκμετάλλευση που την συντροφεύει.  Με απλά λόγια, σκ*τα στις εκλογές όπως κάθε φορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *