Άφησε τους πρώτους της βαθμούς – Ισοπαλία 0-0

Τους πρώτους της βαθμούς άφησε σήμερα το βράδυ στο Τσίρειο Στάδιο απέναντι στον Εθνικό Άχνας η ομάδας μας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής αφού ο αγώνας έμεινε στο 0-0.  Μπορεί να ήταν καλύτερη ή πιο ποιοτική αλλά δεν ευτύχησε να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που έκανε σκληρά μαρκαρίσματα και είχε θωρακίσει πολύ καλά τα μετώπισθεν.

To πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ μας είχε το πάνω χέρι από την αρχή με την αντίπαλη ομάδα να αμύνεται συνεχώς με 10 ποδοσφαιριστές πίσω από το κέντρο.  

Αν και δημιουργήθηκαν κάποιες προυποθέσεις και ενέργειες να γίνουν ρήγματα από τα πλάγια η ομάδα μας δεν δημιούργησε οποιαδήποτε ευκαιρία για γκολ παρά μόνο στην εκπνοή του ημιχρόνου με ένα σουτ του Μέσκα εντός περιοχής, που ήταν και εντελώς άστοχο.  Αξίζει αναφοράς το ότι η ομάδα μας πήγε στα αποδυτήρια με κατοχή 74%.

Στην επανάληψη το παιχνίδι τακτικής των δυο προπονητών συνεχίστηκε, με τη διαφορά ότι η ομάδα μας μπήκε πιο ευδιάθετη και άσκησε πίεση δημιουργώντας 2-3 σημαντικές ευκαιρίες που όμως ήταν άστοχες.   Με το πέρασμα του Γεωργιάδη στο δεξί φτερό δημιουργήθηκαν κάποιες προυποθέσεις οι οποίες συνήθως ανακόπτονταν από την αντίπαλη άμυνα.  Κραυγαλέα ευκαιρία έχασε ο Ντόσα Τζούνιορ στο 86′ που αστόχησε από το ύψος της μικρής επανορθωτικής.

Όσο ο αγώνας κόντευε στο 90′ τόσο μεγάλωνε το άγχος και το βάρος στα πόδια των ποδοσφαιριστών που έκαναν βεβιασμένες ενέργειες σπαταλώντας τόσο πολύτιμα λεπτά όσο και ευκαιρίες να δημιουργήσουν κάτι στην αντίπαλη εστία.

Αρχική ενδεκάδα: Ρόμο, Φορτούνα, Κυριάκου Ντόσσα, Σιέλης, Σοάρες, Σόουζα ( 85′ Αρουαμπαρένα), Μπουένο (69′ Γειωργιάδης), Σαβανέ, Μέσκα, Γουέλλινγκτον (80′ Μπαμπάνγκο).

Κάρτες: /Αράμπαλ, Στόιτσεβ, Γκρατσούνοφ, Γκαβρίλα

*Ντεμπούτο τόσο για Μπαμπάνγκο όσο και για Αρρουαμπαρένα στο σημερινό αγώνα που πέρασαν ως αλλαγή στο 80′ και στο 85′ αντίστοιχα.

**Πολύ θετικός ο Φορτούνα που δεν αρκέστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά πολλές φορές ξεκινούσε επιθέσεις από την αριστερή του πλευρά και ”έτρωγε” τη γραμμή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *