Άντε πάλι -Π.Σ-

Κάθε φορά που λεω να μη ξενυχτήσω όλο και με κάποιο αλητάριο τα πίνουμε.  Κάθε φορά που λέμε ένα ακόμα, είτε η ΑΕΛ μας το πίνει είτε ο βόθρος της κοινωνίας τούτης.

Αυτό τον καιρό χάνεις το χρόνο σου από διάφορους πολιτικούς και τα τσογλάνια τους που τρέχουν να σε φλομώσουν ψέματα για να τους ψηφίσεις.  Δεν έχουμε δημοκρατία παρά μόνο λίγο πριν τις γαμημένες εκλογές που όλοι θέλουν να εξουσιάζουν τον κοσμάκη με το κώλο τους καθήμενο στα μαλακά και βολικά.  Την εξουσία όλοι την κατακρίνουν και όλοι τη θέλουν, μα αφου καταλύει την ισότητα και τη δικαιοσύνη γιατί τη στηρίζεις ακόμη;

Χθες πήγα να πάρω βόλτα τον μικρό, αντιλαμβάνεσαι πως όσο σουρούπωνε τόσο περισσότερο ψύχραινε.  Είδα μια σκιά, ήλπιζα να είχα δει λάθος.  Μια γυναίκα κοιμόταν κάτω στο πάτωμα. Ανατρίχιασα.  Η ντροπή που ένιωσα δεν περιγράφεται.  Οι βολεμένοι δε ξέρουν τι είναι να φτύνεις αίμα για να επιβιώσεις και κάθε σου μέρα να ‘ναι κόλαση,  αυτοί με τα “κονέ” ποτέ δεν κατάλαβαν πως κυλάνε βασανιστικά οι ώρες μας κάθε μέρα στα οκτάωρα. Έχουν ότι θέλουν κι’ ας μη μόχθησαν ποτέ στη ζωή τους ενώ δεν τους καίγεται καρφί αν κάποιοι υποφέρουν όσο μας απολαμβάνουν πανοραμικά από τον πύργο τους.

Σίγουρα οι θρασείς, με παρωπίδες και άδεια κεφάλια δε θα είχαν πρόβλημα να κοροιδέψουν αυτή τη γυναίκα ή οποιοδήποτε άνθρωπο για να αποσπάσουν τη ψήφο του.  Ξέρουμε καλά τι θα έκαναν για μια ψήφο.  Γι’ αυτό ΣΚΑΤΑ στα κόμματα και στις γραβάτες τους.  Αυτούς που ζουνε εις βάρος μας τόσα χρόνια, που μας κοιτούν αφ’ υψηλού με τα ακριβά κουστούμια και τα αυτοκίνητα τους. Καμία εξουσία δε μπορεί να φέρει παιδεία, αλληλεγγύη και ισότητα, καμία εξουσία δε νοιάστηκε ποτέ για της γης τους κολασμένους.

Αν τους πιστεύεις θα σε δικαιολογούσα μόνο αν ήσουν 4 και δεν είδες άλλες εκλογές. Ακόμα κι’ ένα οκτάχρονο ξέρει πως δε πρόκειται να αλλάξει τίποτα, όλα γίνονται για χάρη της καρέκλας, για τα λεφτά, την εξουσία και να πάρουν ότι μπορούν τα πιστά και άβουλα κομματόσκυλλα.  Αφού παίζεις το παιχνίδι τους, αύριο μη παραπονεθείς που για άλλη μια φορά σου πέταξαν τα αποφάγια τους κάτω απ’ το τραπέζι.  Οι εκλογές είναι μια ψευδαίσθηση, έζησες τόσες και ποτέ δεν άλλαξε τίποτα, γι’ αυτό μην εθελοτυφλείς πως αυτές είναι η λύση για να αλλάξει κάτι.

Τίποτα δε θα αλλάξει αν δεν αγκαλιαστούμε, με συνεργασία, αλληλεγγύγη και αποφασιστικότητα, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.  Μια ζωή μας δίνεται, είτε θα την αναλάβουμε εμείς, είτε θα μας υποκινούν σαν μαριονέτες ως το θάνατο μας.

Πάω, βρέχει, εσύ έχεις ταβάνι.
Κάποιοι όχι.  Δε σε νοιάζει.
Αρκεί να πάει καλά το κόμμα.
Ψόφο στο κόμμα, το μυαλό μας δε χωρά σε τετραγώνα, ούτε στην κάλπη, ούτε οι σκέψεις μας αποδέχονται ”το λιγότερο κακό” και ”αναγκαίες επιλογές”.

Ίσως καταλάβεις κάποτε, μπορεί και όχι.  Εδώ δε διαχωριζόμαστε, είμαστε οι αόρατοι και οι αδέσποτοι αυτής της κοινωνίας, δίποδα και τετράποδα ζωα που τραβούν το δικό τους δρόμο σε ένα αβέβαιο αύριο έχοντας την αξιοπρέπεια ψηλά και τη συνείδηση καθαρή.

Υ.Γ Ευχαριστώ όσα αδέρφια έψαξαν και μου ζήτησαν να γράψω.  Δεν είναι πως δε γράφω, είναι πως άρχισαν να με αηδιάζουν οι τυχοδιώκτες.

Υ.Γ2 Ευχαριστώ τα παιδιά του lions – radio που μου δίνουν λίγο χώρο για να επικοινωνώ μαζί σας.

Υ.Γ3  Αν νομίζεις πως οι νεαροί διαφέρουν από τους μεγαλύτερους και είσαι της άποψης ”να μπουν μιτσίοι”, μη ξεχνάς από που ξεκίνησαν όλοι, ποιες ”ιδέες” γαλουχήθηκαν και με ποια πρότυπα.

Υ.Γ4 Όσες κι’ αν κτίζουν φυλακές, κι’ αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αλητάριο που όλο θα δραπετεύει.

https://www.youtube.com/watch?v=0FDZ7-oH2Dk

Ευχαριστώ για το χρόνο σου, τα λέμε την επόμενη φορά.
Να αποζητάς το δίκιο αδερφέ μου.
Π.Σ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *