Κείμενο υποστήριξης στις “Πατάτες Αντιναχτές”

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι λίγες οι φορές που διερωτηθήκαμε πως ακόμα αφήνουν την σατιρική εκπομπή «Πατάτες Αντιναχτές» να παίζει στον αέρα σε μια μπανανία που κρύβουμε ακατάπαυστα πράγματα κάτω από το χαλί και σφυρίζουμε αδιάφορα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το περιμέναμε ότι μια μέρα θα συμβεί και αυτό, γιατί όταν φοβάσαι την αλήθεια, φοβάσαι και την σάτιρα, και σ’ αυτό τον τόπο έμαθαν όλοι να δρουν ανενόχλητοι.  Να κάνουν τις λαμογιές τους, να βγαίνουν στα κανάλια να λένε τη δική τους γωνία των πραγμάτων και από κάτω πρόβατα να τους καταχειροκροτούν.

Πολλές φορές στις εκπομπές των «πατατών» θα δείτε και θα ακούσετε αλήθειες που δεν θα σας πουν οι ειδήσεις των καναλιών, μαζί φυσικά και το κανάλι που «στεγάζει» τις Πατάτες.  Ο λόγος φαίνεται και φωνάζει από μακριά, δεν δέχονται προσταγές να κατευθύνουν ή όχι τη σάτιρα τους προς ή κατά συγκεκριμένων συμφερόντων.  Αυτό είναι πασιφανές 10 χρόνια που παρακολουθούμε τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Αυτό που είναι άξιον απορίας, είναι το κατά πόσον ένα κρατικό κανάλι δέχεται να «φιλοξενεί» μια τέτοια εκπομπή που μιλά ελεύθερα και δεν καθοδηγείται, πως τ’ αφεντικά αποδέχονται να ακούσουν μια διαφορετική άποψη.  Πολύ απλά «οι Πατάτες» είναι η μόνη εκπομπή του ΡΙΚ που προσφέρει οικονομικά στο κανάλι.

Στην αρχή μάθαμε πως έγινε αναφορά από πολιτικό πρόσωπο να κοπούν «Οι Πατάτες» γιατί προσβάλλεται, στη συνέχεια είδαμε να λογοκρίνουν ορισμένες βρισιές βάζοντας το γνωστό «μπίμπ».  Αν το «εσιέξιξι» και κάποιες άλλες βρισιές τους πείραξαν, τι θα έπρεπε να πούμε εμείς που καθημερινά βιάζουν τις ζωές μας, αναγκάζοντας μας να ζούμε με μηδαμινά ενώ πολλοί άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να μην έχουν ούτε είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτοί οι «κύριοι» που μπήκαν εκεί με τις ψήφους σας αποδεικνύουν και πάλι περίτρανα ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι ο εαυτούλης τους, γι’ αυτό θεωρούμε και το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές τα κόμματα ως τα καρκινώματα των κοινωνιών.  Κανείς δε θα νοιαστεί για εσάς περισσότερο από εσάς.  Κι’ αν νοιάζονται τόσο για όσα προβάλλουν «οι Πατάτες» ας αρχίσουν να φέρονται πιο ανθρώπινα και να κατεβούν από τον πύργο που ανέβηκαν και να δουν την πραγματικότητα ως έχει βοηθώντας και στηρίζοντας ανθρώπους και οικογένειες που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, παρά να ασχολούνται με την μόνη εκπομπή που αξίζει στην κυπριακή τηλεόραση και ότι δήθεν προσβάλλεται η νοημοσύνη τους.

Είναι το ίδιο υποκριτικό όταν οι επικεφαλείς των χωρών πήγαν να φωνάξουν «Je suis Charlie» ενώ οι ίδιοι φυλάκισαν ή απέλυσαν δημοσιογράφους που ξεμπρόστιασαν την αλήθεια, σάπισαν στο ξύλο και απέλυσαν εργαζόμενους όταν ζήτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έκλεισαν σε μπουντρούμια διαδηλωτές όταν τόλμησαν να φωνάξουν για το δικαίωμα μιας καλύτερης ζωής.

Εμείς ως ομάδα του www.lions-radio.com στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στο πλευρό των υπαλλήλων/ηθοποιών της συγκεκριμένης εκπομπής και τους προτρέπουμε να μην αποδεχθούν καμία λογοκρισία και καμία αλλαγή χαραχτήρα.  Να αντισταθούν και να μην υποχωρήσουν.  Αντιθέτως οι όροι να μπουν από τους ίδιους και να μην αποφασίσει κανένα αφεντικό και κανένας άλλος εκτός απ’ αυτούς για το μέλλον της εκπομπής.

Ως ιστοσελίδα δουλεύουμε εθελοντικά από το 2009 χωρίς αφεντικά και χωρίς να δεχθούμε υποδείξεις και καθοδήγηση από κανένα που όσο κι’ αν προσπάθησε βρήκε τις πόρτες μας κλειστές γιατί θέλουμε οι πένες μας να κυλούν αμόλυντες και ελεύθερες και όσο για τα λεφτά για να παραμείνει ζωντανή πολλές φορές μπαίνουν από τις τσέπες μας.

ΕΤΣΙ γνωρίζοντας πως δουλεύουν τα πράγματα και πόσο σημαντικό είναι το σκύψιμο και το γλείψιμο σε τέτοιες περιπτώσεις είμαστε βέβαιοι πως οι πρωταγωνιστές της εκπομπής αυτής δεν πρόκειται να παίξουν το παιχνίδι κανενός και θα συνεχίσουν να παραμένουν αυθεντικοί και αληθινοί για να φέρνουν στους δέκτες μας ίσως τη μόνη εκπομπή που αξίζει στην κυπριακή τηλεόραση δίνοντας έτσι και σε εμάς ένα και μοναδικό λόγο για να ανάβουμε τη τηλεόραση.

Η ελεύθερη έκφραση θα έπρεπε να είναι δικαίωμα και όχι να παλεύεις για να την αποκτήσεις.

Δεν μας καθησυχάζουν τα λόγια του υπεύθυνου του ΡΙΚ, ούτε οι φανφάρες του Φούλη, είναι τα ίδια άτομα που σε περίπτωση που εξαλειφθεί το φαγητό από τον τόπο, θα αρχίζουν να ψήνουν εμάς τους «ασήμαντους» για να χορτάσουν.

Μπροστά στον κόσμο “Je suis Charlie”, μεταξύ σας “Je suis Adolf”

Κάτω τα χέρια από τις «Πατάτες Αντιναχτές».

Η χειραγώγηση του άλλου ισούται με σκλαβιά του.
www.lions-radio.com Team

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ίδιοι ηθοποιοί της εκπομπής

Διαβάστε την παρακάτω:  Η Ελεύθερη φωνή των Πατάτων Αντιναχτών Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και της Διεύθυνσης του ΡΙΚ η  σατιρική εκπομπή Πατάτες Αντιναχτές από την πρώτη του Μάρτη σταματά να μεταδίδεται στο γνωστό της format.

Η απόφαση πάρθηκε με την εκδίωξη από το πρόγραμμα της επικεφαλής του προγράμματος και  υπεύθυνης για την πολιτική σάτιρα  Αλεξίας Μουταφίδου από το διευθυντή του ΡΙΚ μάλιστα με απειλές για απόλυσή της.  Η κυρία Μουταφίδου υπηρέτησε το πρόγραμμα για 10 χρόνια.

Η σατιρική εκπομπή Πατάτες Αντιναχτές αποτελείται από μια ομάδα ανεξάρτητων κύπριων δημιουργών η οποία πάντοτε είχε στόχο να σατιρίσει και να καυτηριάσει ελεύθερα και δημιουργικά τα κακώς έχοντα της κυπριακής κοινωνίας. Εδώ και τέσσερις μήνες η σατιρική εκπομπή δέχεται ένα ανελέητο υπόγειο πόλεμο από τη διεύθυνση και από ορισμένα μέλη του συμβουλίου του ΡΙΚ με παρεμβάσεις απειλές και εκβιασμούς. Πιστεύουμε ότι στόχος αυτών των κυρίων είναι το κλείσιμο του προγράμματος επειδή θεωρούν ότι προκαλεί προβλήματα σε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο τον οποίο αυτοί οι κύριοι εξυπηρετούν. Αυτό το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό ότι αρέσκεται να λειτουργεί στην σκιά και στο παρασκήνιο, τελευταία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θεωρεί ότι οι Πατάτες Αντιναχτές πολιτικά του προκαλούν ζημιά. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά και στο Προεδρικό και στην Πινδάρου και στην Εζεκία Παπαιωάννου.

Δυστυχώς η πολιτική διαφθορά έχει αγγίξει και το ΡΙΚ. Η ανακοίνωση του Δ.Σ. και του διευθυντή του ΡΙΚ είναι ενδεικτική πόσο το σημερινό ΡΙΚ εκτιμά την δεκάχρονη και πολυβραβευμένη σατιρική του εκπομπή εφόσον κατά την κρίση του οι Πατάτες Αντιναχτές «προσβάλουν την νοημοσύνη των τηλεθεατών». Αλήθεια ποιος προσβάλει την νοημοσύνη ποιού;

Ευχαριστούμε τους τηλεθεατές μας για την στήριξη τους και τους πληροφορούμε ότι φέτος υπήρξε μεγάλη πίεση για την επιβολή λογοκρισίας  στο πρόγραμμα από μέρους του ΡΙΚ και δώσαμε μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια του προγράμματός. Θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά από άλλο τηλεοπτικό κανάλι αν βρούμε κανάλι το οποίο θα επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπής χωρίς λογοκρισία και με ελευθερία της έκφρασης.

Σας ευχαριστούμε

ΠΑΤΑΤΕΣ  ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *