Κακή εμφάνιση και 0-0 με Δόξα – Μοιραίος ο Ιονίτσα

‘Έχοντας μοιραίο τον Ρουμάνο επιθετικό, ‘Αλεξ Ιονίτσα, η ομάδα μας χάρισε την ισοπαλία στην Δόξα με 0-0 σήμερα στο Τσίρειο. Ο Ιονίτσα χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο αλλά και το πέναλτυ στο τελευταίο λεπτό, άφησε την πικρή γεύση στο τελευταίο παιχνίδι του 2014 για την ομάδα μας. Η ομάδα δεν παρουσιάστηκε καλά στο γήπεδο και έχοντας την πίεση των χαμένων βαθμών των τελευταίων παιχνιδιών, δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι παίκτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμη ένα παιχνίδι, δεν έβρισκαν διαδρόμους για να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες, καθώς επίσης δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε μουδιασμένα με την ομάδα μας να κρατά και να κυκλοφορεί την μπάλα και την Δόξα να αμύνεται με τους 10 παίκτες πίσω από το κέντρο. Στην συνέχεια η ΑΕΛ πήρε στροφές και άρχισε να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί ευκαιρίες, κυρίως από τα πλάγια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε με τον Ιονίτσα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σιδεράκη μετά από λάθος στην άμυνα της Δόξας, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Καλή ευκαιρία είχε και ο Μ.Νικολάου με τη κεφαλιά το να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Δόξα προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις και κυρίως με μακρινά σουτ. Η κατοχή έφτασε μέχρι και 63%-37% υπέρ της ΑΕΛ και αυτό δείχνει την υπεροχή της ομάδας μας.

Στην επανάληψη το παιχνίδι κινήθηκε σε πιο χαμηλό ρυθμό. Η ομάδα μας προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως να κάνει το κάτι ουσιαστικό αλλά κυρίως χωρίς να σκοράρει. Αυτά που σημάδεψαν το δεύτερο ημίχρονο ήταν το πέναλτυ που δεν σφυρίχτηκε αλλά και το πέναλτυ που τελικά δόθηκε στο τελευταίο λεπτό, το οποίο ήταν άστοχο αρχικά από τον Μπεμπέ (σφυρίχτηκε επανάληψη λόγω παράβασης του Σιδεράκη) και στην συνέχεια ο Ιονίτσα επίσης αστόχησε χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει το τρίποντο στην ΑΕΛ στο τελευταίο λεπτό.

Α’ Ημίχρονο:

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα μας έρχεται στο 11ο λεπτό, με την εκτέλεση κόρνερ από τον Σταύρου αλλά η κεφαλιά του Εσπάνα περνά πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα μια χαμένη μπαλιά από τον Εντμάρ, προκαλείτε σύγχυση στην από τους αμυντικούς της Δόξας και ο Ιονίτσα βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα ο οποίος τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Καλές προϋποθέσεις για την Δόξα στο 23ο λεπτό από τα αριστερά όπως επιτίθεται, ευτυχώς όμως η παράλληλη πάσα του Γκιλ δεν βρίσκει συμπαίκτη του

Τέσσερα λεπτά αργότερα μακρινό σούτ από τον Γκαλντερόν, η μπάλα λανθασμένα καταλήγει κόρνερ.

Καλή κίνηση του Σαρδινέρο από τα δεξιά στο 28′, δίνει πάσα στον Ιονίτσα ο οποίος ελευθερώθηκε αλλά το σουτ του ήταν άσχημο και πέρασε έξω.

Πολύ καλό σουτ του Σαρδινέρο στο 37ο λεπτό, ο Σιδεράκη διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο ίδιο λεπτό το κόρνερ εκτελεί ο Σταύρου, ο Νικολάου πιάνει τη καρφωτή κεφαλιά η οποία καταλήγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Επίθεση για την Δόξα στο 39′ με καλή ενέργεια του Ραούλ Γκονζάλες, πιάνει το μακρινό σουτ το οποίο πιάνει μια περίεργη τροχιά αλλά ευτυχώς η μπάλα έφυγε έξω.

Β’ Ημίχρονο:

Στο 48ο λεπτό ο Μπεμπέ βγάζει μόνο τον Ιονίτσα ο οποίος σπρώχνεται εντός της περιοχής αλλά ο διαιτητής δεν σφυρίζει την παράβαση.

Καλή κεφαλιά στο 54′ από τον Ντιόγκο Ράμος, αποκρούει ο Ρομέρο.

Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντιόγκο Ράμος πιάνει την κεφαλιά η οποία περνά έξω.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό σουτ του Νικολάου περνά μόλις έξω.

Στο 67′ καλή πάσα του Γκουντελεγιέ μέσα στην περιοχή για τον Σαρδινέρο αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε.

Συρτή πάσα-σουτ του Ταγκμπατζουμί στο 71′ αλλά δεν υπάρχει κανείς εκεί να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα και η μπάλα φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Ο νεοεισελθέντας Καρλίτος μπένει από τα αριστερά στην περιοχή, ανατρέπεται και σφυριζεται το πέναλτυ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπεμπέ, ο Σιδεράκης αποκρούει ωστόσο σφυρίζεται επανάληψη της εκτέλεσης γιατί ο Σιδεράκης κινήθηκε νωρίτερα. Την νέα εκτέλεση αναλβάνει ο Ιονίτσα και στέλνει την μπάλα έξω.

Αρχική ενδεκάδα: Ρομέρο, Εσπάνα, Καρλίτος, Ελευθερίου, Εντμαρ, Ντιαλό (72′ Μπαρσέλος), Σταύρου (86′ Καρλίτος), Νικολάου, Μπεμπέ, Σαρδινέρο (67′ Ταγκμπατζουμί), Ιονίτσα

Κίτρινες: Ελευθερίου, Ιονίτσα, Νικολάου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *