Τελεσίδικο: Δεν θα είναι έτοιμος ο ΚΟΑ αρχές του 2015 … αλλά!!!

Τα τελευταία νέα που βγαίνουν προς τα έξω είναι πως ο ΚΟΑ δε θα μπορέσει να διευθετήσει τα πρέποντα για να αρχίσει η κάρτα οπαδού την 1η Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή ο νόμος κατά της βίας θα εφαρμοστεί αλλά χωρίς την κάρτα οπαδού αφού δεν μπορεί ο ΚΟΑ να ετοιμαστεί μέχρι την αρχή του νέου χρόνου λόγο της καθυστέρησης που υπήρξε για την εξεύρεση αρχής που θα αναλάμβανε το όλο εγχείρημα.

Πιο κάτω όμως το κείμενο της Καθημερινής αναφέρει: ”Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί, αλλά το αντίθετο. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για οικονομική ενίσχυση του ΚΟΑ για να μπορέσει να καλυφτεί το κόστος των υποδομών. Εκκρεμεί επιπλέον να βγει ο Οργανισμός με τη διαδικασία των ανοικτών προσφορών. Έτσι αναγκαστικά θα δοθεί παράταση και θα εφαρμοστεί η νομοθεσία σε κατοπινό στάδιο. Το πότε ακριβώς, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά εξαρτάται από το πώς θα προχωρήσουν οι πιο πάνω διαδικασίες.”

Επίσης λήφθηκε υπόψη και η τοποθέτηση του Επιτρόπου προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαραχτήρα ο οποίος δήλωσε κάθετα εναντίον της κάρτας αφού παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.  Μπροστά στους βουλευτές όμως εισηγήθηκε κάτι πιο light όπως εισαχθεί κάρτα οπαδού για άτομα μόνο των ηλικιών 15-30 αφού αυτά προάγουν τη βία και αν κριθεί πως χρειάζεται να προχωρήσει η έκδοση κάρτας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αυτό φυσικά ας μη παρασύρει τον κόσμο γιατί η καθυστέρηση εφαρμογής δε σημαίνει με την καμία “μη εφαρμογή”.  Η κάρτα οπαδού θα εφαρμοστεί λίγο αργότερα αφού φυσικά όλο το πακέτο μέτρων κατά της βίας που ψηφίστηκε είναι ήδη σε ισχύ και το γνωρίζουμε.  Κόσμος συλλαμβάνεται αναίτια έξω και μακριά από τα γήπεδα και άλλα πολλά.

Επίσης ο Επίτροπος προστασίας δεδομένων αυτού του τόπου καλά κάνει να προάγει τα συμφέροντα και το δίκαιο του κόσμου όπως αρμόζει στη θέση που του έδωσαν και όχι να αναιρεί αυτά που ο ίδιος είπε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.  Αφού παραβιάζει προσωπικά δεδομένα η κάρτα γιατί να εφαρμοστεί;;;  Δεν είναι κάπως ρατσιστικό να εμπεριέχονται συγκεκριμένες ηλικίες και να περιλούζονται με προκατάληψη από τον ίδιο των επίτροπο προστασίας δεδομένων αυτού του τόπου;;;

Και επειδή τα όμορφα τους λόγια κάνουν κάποιους να ξεχνούν ότι ο νόμος είναι σε ισχύει και η εναντίωση μας δεν είναι μόνο προς την κάρτα οπαδού αλλά προς όλο το πακέτο που βαφτίστηκε ”νόμος κατά της βίας” παραθέτουμε την ανακοίνωση της Αστυνομίας μετά τη σύλληψη ενός οπαδού του Απόλλωνα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας: 
Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το νέο Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα
*** Μετά την τροποποίηση και ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας για τη βία στα γήπεδα αυτή τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, 31χρονος από χωριό της επαρχίας Λεμεσού, συνελήφθη χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισόδου σε αγωνιστικό χώρο.

Ο συλληφθείς φέρεται να εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μόσχας στις 21/8/2014.

Η Αστυνομία καταχώρησε άμεσα την υπόθεση και αυτός οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο τον άφησε ελεύθερο υπό τους πιο κάτω όρους.
• Να καταβάλει προσωπική εγγύηση ύψους €1,000
• Να παραδώσει τα ταξιδιωτικά και άλλα έγγραφά του στις Αρχές
• Το όνομά του να τοποθετηθεί στον κατάλογο προσώπων που απαγορεύεται η έξοδός τους από τη Δημοκρατία

Επίσης, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται στον 31χρονο να εισέρχεται σε οποιοδήποτε αθλητικό χώρο για να παρακολουθήσει οποιοδήποτε αγώνα ή εκδήλωση μέχρι την περάτωση της παρούσας υπόθεσης.

Επιπρόσθετα, σε ό,τι αφορά ποδοσφαιρικούς ή άλλους αγώνες του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού, το δικαστήριο διέταξε όπως 10 λεπτά πριν από την έναρξη του οποιουδήποτε αγώνα, να εμφανίζεται στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής του όπου θα παραμένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Η υπόθεση έχει οριστεί για εκδίκαση στις 28/8/2014.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *