Ούτε μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν – Σημαντικές δηλώσεις Τριανταφυλλίδη [Audio]

Μέχρι και, ο ομολογουμένος έγκριτος νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης βάλλει κατά του Ιωνά και το επίμαχου νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα ο κύριος Τριανταφυλλίδης μιλήσουμε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του “Άστρα” όταν κλήθηκε να δώσει τη δική του άποψη για το νομοσχέδιο για τη βία και για την κάρτα οπαδού.

Είπε ότι τα προβλήματα βίας στη Κύπρο είναι εκτός γηπέδων, επομένως η κάρτα είναι αχρείαστη. Χαρακτήρισε την αναπομπή της έκδοσης της κάρτας στην ΚΟΠ ατυχέστατη εκφράζοντας παράλληλα και την έκπληξη του στη μη αντίδραση των σωματείων, αφού τα ίδια αποτελούν την ομοσπονδία. Πρόσθεσε πως τα προσωπικά δεδομένα κάποιου δεν μπορούν να τα διαχειρίζονται ιδιώτες, ενώ είπε πως πιθανών κάποιες πρόνοιες του νομοσχεδίου να παραβιάζουν και το ίδιο το σύνταγμα. Επιπρόσθετα είπε πως εκφράζει προσωπική άποψη και ο ίδιος (ο οποίος έχει άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο – διετέλεσε πρόεδρος της ΚΟΠ) δε ρωτήθηκε ποτέ από τον υπουργό παρόλο που τυχαίνει να είναι και επικεφαλής του γραφείου νομικών του κόμματος του κ.Ιωνά Νικολάου. 

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις

https://youtube.com/watch?v=zKn3hVv3hCU

 

Υπενθυμίζουμε και παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου νομικού όταν άρχισε να συζητείτε το θέμα με το νομοσχέδιο

“Κάποιοι αμαθείς προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε ένα πρόβλημα. Το κάνουν για να αντισταθμίσουν τις αποτυχίες που είχαν μέχρι πρόσφατα.. Η κάρτα φιλάθλου είναι αστείο. Όποτε μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου πηγαίνω σε αγώνες στην Αγγλία χωρίς κάρτα φιλάθλου. Απλώς αγοράζω εισιτήριο. Η ημιμάθεια και η προχειρότητα είναι η μητέρα παντός κακού, από ανθρώπους που βρέθηκαν σε λανθασμένη θέση, τη λανθασμένη ώρα.”

Πάντως εδώ και μέρες, με αφορμή κυρίως την αντίδραση του κόσμου, οργανωμένων και μη, έχει ξεσπάσει μια νέα πολιτική κόντρα. Επιπρόσθετα ήδη κάποια σωματεία άρχισαν να αντιδρούν και να δηλώνουν υπέρ των οργανωμένων οπαδών. Εντύπωση προκαλεί κυρίως η ανακοίνωση του σωματείου του Αποέλ του οποίου ως γνωστό ο Ιωνάς Νικολάου είναι ένθερμος υποστηρικτής.

Μένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο οι αντίδραση όλων αυτών των μερών βοηθήσει έτσι ώστε να γίνουν δεύτερες σκέψεις για να εγκαταλειφθεί το νομοσχέδιο αυτό. Ιδιαίτερα σημαντική πάντως είναι η τοποθέτηση του Κρις Τριανταφυλλίδη ότι κατά τη δική του εκτίμηση υπάρχει και η πιθανότητα μερικές από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου να είναι αντισυνταγματικές, γεγονός που αν στηριχθεί νομικά στο δικαστήριο μπορεί και να “ρίξει” τον νόμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *