Αναδρομή στο Παρελθόν: Από το 1938 στο παρασκήνιο

Μετά την αποκαλυπτική έρευνα που παρουσίασε το lions-radio με τίτλο “Η βρωμιά που λέγεται Αποέλ”  με στοιχεία και αποδείξεις για το τι εστί αυτή η ομάδα που νοθεύει την αγωνιστικότητα και το ευ αγωνίζεσθε στον Κυπριακό αθλητισμό. Βέβαια ο τίτλος είναι υποκειμενικός γιατί μελλοντικά και με εκτενέστερη έρευνα ίσως βρούμε ακόμα περισσότερες αποδείξεις για το ότι το Αποέλ ελέγχει το παρασκήνιο από πολύ παλαιότερα.

Σήμερα αποφασίσαμε να βγάλουμε στη φόρα ακόμα ένα πιο παλιό αποδεικτικό που δείχνει ξεκάθαρα τη βρωμιά που έσπερνε στο χώρο από την αρχή σχεδόν των οργανωμένων πρωταθλημάτων το Αποέλ. 

Το 1938 συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Κοπ πυροβολώντας κατά του αποέλ και της Κοπ.  Αφού κατηγόρησε το Αποέλ πως κινεί τα νήματα και κάνει ότι θέλει μέσα στην Κοπ.

Πιο κάτω βλέπουμε απόκομμα από την εφημερίδα Φιλελεύθερος όπου αναφέρει ξεκάθαρα: “Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύω σωματείων οδήγησε την Ένωση Νέων Τραστ στην ακραία απόφαση να αποχωρήσει από την Κοπ το 1938, διαλύοντας την ποδοσφαιρική ομάδα.  Η διοίκηση του Τραστ κατηγορούσε το Αποέλ και το Γεώργιο Πούλια ότι αλώνιζαν την ΚΟΠ”

 

10428996_763418243697916_1255331096_n-Copy

Ο Τράστ θυμίζουμε πως ιδρύθηκε το 1924 και ήταν αθλητικός σύλλογος της Λευκωσίας, υπήρξε ο πρώτος πρωταθλητής, κυπελλούχος και νταμπλούχος Κύπρου.  Το αποέλ ιδρύθηκε 2 χρόνια αργότερα με παρ’ όλα αυτά μπορούσε να κάνει ότι θέλει στο παρασκήνιο από τότε.

Όσο αφορά το Γιώργο Πούλια στην ιστορία του Αποέλ το θεωρούν ως σημαντικό πρόσωπο για την εξελικτική πορεία του Αποέλ.  Πως αλλιώς να μη τον θεωρούν αφού έκτιζε από τότε το κατεστημένο, ένα κατεστημένο που διαρκεί μέχρι σήμερα και διαλύει κάθε τι αυθεντικό και αγνό προσπαθεί να δημιουργήσει έστω και στις μέρες μας ο αθλητισμός του τόπου.  Ο συγκεκριμένος κύριος αρχικά εντάχθηκε στον Τράστ όμως δεν ήθελε το σωματείο αυτό να δέχεται τακτικά μέλη Αρμένιους, Λατίνους και Μαρωνίτες όπως ίσχυε από την ημέρα ίδρυσης του.  Έτσι διαφώνησε και μαζί με άλλους έφτιαξαν το Αποέλ για να υπάρχουν μόνο Έλληνες(αυτό αναφέρεται σε πηγές του αποέλ και δεν επιβεβαιώνεται από κάποια άλλη πηγή).

Κάπως έτσι από τότε άρχισαν να κρίνουν τους ανθρώπους με γνώμονα τη φυλή τους και όχι την ανθρωπιά τους, όσο ο αείμνηστος Σολομωνίδης έλεγε: «Η ΑΕΛ είναι αθλητικό σωματείο. Όχι πολιτική στον αθλητισμό. Μη διαχωρίζετε τους αθλητές από τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Οι αθλητές σε οποιαδήποτε φυλή, χώρα, θρήσκευμα ή πολιτική ιδεολογία και αν ανήκουν, είναι πάντα φίλοι και αδερφοί»

Το Αποέλ θα είναι πάντα εκεί, με τους δικούς του να κινούν τα πράγματα όπως τα θέλουν, σε σκοτεινά δωματιάκια και αίθουσες δικαστηρίων, με δικαστές γεννημένους αποελίστες και διαιτητές που μεγάλωσαν στις κερκίδες τους.  Αυτό είναι το Αποέλ που αποτελεί όχι μόνο εχθρό των ομάδων αλλά είναι εχθρός του αθλητισμού, όπως εχθρός του αθλητισμού είναι όποιος δεν παίζει τα παιχνίδια στους αγωνιστικούς χώρους και επιζητεί την εύνοια του μέσω της αδικίας των άλλων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *